Στην Super League ο Απόλλων, υποβιβάστηκε η Ξάνθη

Ο Απόλλωνας Σμύρνης νίκησε εύκολα 3-1 την Ξάνθη και στον επαναληπτικό του μπαράζ της Super League και έτσι γίνεται η 14η ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία για τη νέα σεζόν.

Μετά το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Ξάνθη, ο Απόλλωνας ήταν το φαβορί για την εξασφάλιση της 14ης και τελευταίας «κενής» θέσης στο πρωτάθλημα της Super League 2020/21. Όπως ακριβώς συνέβη και στα Πηγάδια, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με συνθέσεις ανάγκης και στον επαναληπτικό της Ριζούπολης, ενώ από νωρίς οι γηπεδούχοι έκαναν σαφές ότι δεν θα άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά, άνοιξε και πάλι το σκορ με πέναλτι όπως στο πρώτο ματς και τελικά έφτασε σε μια άνετη νίκη επί της ακριτικής ομάδας.

Μόλις στο 7ο λεπτό η Ελαφρά Ταξιαρχία έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη, όμως  βρήκε το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο στο 14ο λεπτό. Δύο λεπτά νωρίτερα, στο 12′, μετά από ανατροπή του Καραγκούνη από τον Λεωντσάκο, ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι και ο Μπεντινέλι ήταν αυτός που ευστόχησε από την λευκή βούλα. Πρακτικά, όλα τελείωσαν στο δίλεπτο 26′-27′ όταν αρχικά ο Τενεκές έγραψε με αυτογκόλ σε σέντρα του Αδαμίδη το 2-0 για τον Απόλλωνα, ενώ στη συνέχεια ο Αδαμίδης ανέτρεψε τον Μπεντινέλι λίγο πριν βγει τετ-α-τετ και αντίκρισε την κόκκινη του Σιδηρόπουλου, αφήνοντας την Ξάνθη με 10 παίκτες.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μεν διαδικαστικό, με τον Απόλλωνα να πετυχαίνει τρίτο γκολ στο 57′ με τον Μπεντινέλι ξανά, έπειτα από σέντρα του Βιτλή, στο 61′ ο Λαγός είδε κόκκινη για τον Απόλλωνα και οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, ενώ στο 83′ η Ξάνθη πέτυχε το γκολ της τιμής με πέναλτι του Φασίδη που κέρδισε ο Θυμιάνης.

 

To Top