Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την βία – Από τις 9 Απριλίου στα γήπεδα με… κινητό τηλέφωνο

Προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στην Βουλή, με τα γήπεδα να ανοίγουν για τους φιλάθλους από τις 13 Φεβρουαρίου, ενώ από τις 9 Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ταυτοποίησης μέσω κινητού τηλεφώνου.

Το νομοσχέδιο για την βία τίθεται πλέον σήμερα (31/1) προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, όπως αναμενόταν.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου “Κύρωση της από 11.12.2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας” (Α’ 203) – Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού” εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης, σε νομοθετικές βελτιώσεις- προσθήκες που κατέθεσε κατά την β’ ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή, προβλέπεται ότι από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 ανοίγουν για τους φιλάθλους και πάλι τα γήπεδα, ημέρα όπου η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας θα έχει και τις νέες αρμοδιότητες για την εισήγηση και επιβολή των αυστηρών διοικητικών κυρώσεων στα γήπεδα όπου σημειώνονται φαινόμενα οπαδικής βίας.

Από εκεί και πέρα:

1. Από την Τετάρτη, 6 Μαρτίου, θα τεθεί σε ισχύ η λειτουργία των νέων καμερών εποπτείας σε όλα τα γήπεδα της Super League και του μπάσκετ.

2. Από τnν Τρίτη 9 Απριλίου 2024 θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα της πλατφόρμας ταυτοποίησης μέσω κινητού τηλεφώνου των κατόχων αθλητικών εισιτηρίων κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

3. Επίσης, με προσθήκη, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο η ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας από την Εθνική Επιτροπή Συντονισμού που συστήνεται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο της συμφωνίας του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπεγράφη στο Σαιν Ντενί (Saint-Denis) της Γαλλίας.

To Top