Στη γενέτειρα του Ζίβκοφ ο Αρης!

Με προορισμό τη βουλγαρική πόλη Πράβετς αναχωρεί αύριο η αποστολή του Αρη, όπου θα παραμείνει για ένα 10ήμερο, δίνοντας συνολικά τρία φιλικά παιχνίδια.

Το Πράβετς βρίσκεται στην κεντροδυτική πλευρά της Βουλγαρίας, σε απόσταση μόλις 60 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Σόφια, με πληθυσμό περίπου 4.500 κατοίκους. Πριν από τη δεκαετία του 1980 δεν ήταν παρά ένα μικρό χωριό με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, ωστόσο στην ανάπτυξή του βοήθησε ο μακροβιότερος ηγέτης της σύγχρονης βουλγαρικής ιστορίας Τοντόρ Ζίβκοφ, ο οποίος γεννήθηκε στο Πράβετς το 1911 και έφυγε από τη ζωή το 1998.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκεί άρχισε να συναρμολογείται το 1982 ο πρώτος βουλγάρικος προσωπικός υπολογιστής που πήρε το όνομα «Πράβετς». Για άλλους, ο Ζίβκοφ ήταν ένας στυγνός δικτάτορας, ωστόσο οι ντόπιοι κάτοικοι τιμούν τη μνήμη του, διατηρούν το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε ως μουσείο για επισκέπτες, ενώ έχουν δώσει και το όνομά του στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η αποστολή του Αρη θα μείνει στο πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο «Riu PravetsGolf & Spa Resort», το οποίο και είναι κτισμένο στις όχθες μιας λίμνης. Φυσικά, διαθέτει σύγχρονες αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, ενώ η απόστασή του από την πόλη του Πράβετς είναι 4 χιλιόμετρα.

Θυμίζουμε ότι ο Αρης θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια τα οποία θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ΟΤΕ ΤV. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:

Τετάρτη (10/7), OTE TV Sport 3, 6 μ.μ.: Αρης – Πιρίν.
Σάββατο (13/7), OTE TV Sport 3, 7 μ.μ.: Αρης – Λίτεξ Λόβετς.
Τρίτη (16/7), OTE TV Sport 3, 6 μ.μ.: Αρης – Μπότεφ Βρέτσα.

Πηγή: sentragoal.gr

To Top