Στη Λευκωσία ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε σήμερα και ένα από τα θέματα που έπεσε στο τραπέζι ήταν και η διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος. Ένα σενάριο που προέκυψε τις τελευταίες ώρες είναι ο τελικός στις 20 Μαΐου, παραμονή των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, να γίνει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία και όπως αποφασίστηκε θα πραγματοποιηθεί εκεί!

Αυτό τελικά επικυρώθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπου με 16/16 ψήφους, καθώς ψήφισε θετικά και ο Τάκης Αγραφιώτης από πλευράς Ολυμπιακού, ενώ απείχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αποφασίστηκε ο τελικός να γίνει στο “ΓΣΠ” της Λευκωσίας, στις 20/5.

Μάλιστα πριν μερικές μέρες ο ο γενικός διευθυντής του σταδίου «ΓΣΠ» της Λευκωσίας είχε πει πως ο τελικός θα μπορούσε να γίνει στο συγκεκριμένο γήπεδο: «Θα μπορούσε να γίνει ο τελικός στο Στάδιο, δεν έχουμε πρόβλημα να πραγματοποιήσουμε τον αγώνα, έχει έγκριση επιπέδου «4» και έχουν πραγματοποιηθεί αγώνες και του Champions League μέχρι και τη φάση των «8». Θα έλεγα ότι το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Δεν έχουμε κάποια κρούση ούτε από την ΕΠΟ ούτε από την Κυπριακή Ομοσπονδία, ο τελικός του Κυπριακού Κυπέλλου είναι 3 Ιουνίου και το γήπεδο είναι διαθέσιμο εκείνες τις ημερομηνίες για να υποδεχθεί τον τελικό. Υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στην Κύπρο, από θέμα ασφάλειας θα έλεγα ότι διασφαλίζουν καλύτερα τη διεξαγωγή του αγώνα είναι πιο οργανωμένη η αστυνομία της Κύπρου από την Ελληνική και υπάρχουν διακριτές εξουσίες. Στην Κύπρο υπάρχουν φίλοι και των δύο ομάδων σε κάθε αγώνα και είναι κάτι το οποίο το ξέρουμε οπότε θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και στον τελικό».

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού. Τη Μεγάλη Τετάρτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στη ρεβάνς του 3-0 της Opap Arena, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία μετά τη νίκη του με 5-1 στο πρώτο παιχνίδι.

To Top