ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη σέντρα της… ιταλικής μάχης!

Το ιταλικό πρωτάθλημα αρχίζει το σαββατοκύριακο και, όπως αποτυπώνουν οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων, προμηνύεται πως θα δούμε όμορφο θέαμα, ωστόσο το φαβορί είναι ξεκάθαρο και δεν είναι άλλο από τη Γιουβέντους.

Η «Γιούβε» παραχώρησε το μεγάλο αστέρι της, Πολ Πογκμπά, έναντι 105 εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτοντας πλέον την άνεση να ξοδέψει ένα τεράστιο ποσό για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να παραθέσουμε και το οξύμωρο της ιστορίας, αφού ο Πογκμπά είχε μεταγραφεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Γιουβέντους για 920.000 ευρώ, ακολουθώντας τώρα την αντίστροφη διαδρομή, με λίγα χρήματα παραπάνω βέβαια.

Οι «μπιανκονέρι», αν και είναι νωρίς να ειπωθεί, οδεύουν ολοταχώς για την κατάκτηση του έκτου διαδοχικού πρωταθλήματος, αφού έχουν ολοκληρώσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφών τους, δείχνοντας απόλυτα έτοιμοι για την έναρξη της σεζόν, στην οποία εκτός από τους εγχώριους τίτλους στοχεύουν και στο όνειρο του Champions League.

inner

Η αρχή για την ομάδα του Τορίνο έγινε με την απόκτηση του Μίραλεμ Πιάνιτς από τη Ρόμα, ταράζοντας τα νερά του ιταλικού ποδοσφαίρου, με τον Βόσνιο πια να αποτελεί «κόκκινο πανί» στην αιώνια πόλη.

Ακολούθως ο Μπενάτια και ο Ντάνι Άλβες, δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν πολυτέλεια για την ήδη πανίσχυρη αμυντική γραμμή των πρωταθλητών, δημιουργώντας, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, μια απροσπέλαστη άμυνα.

Η Γιουβέντους, όμως, δεν έμεινε εκεί αφού προχώρησε στην απόκτηση του ταλαντούχου Πιάτσα, ο οποίος θα δώσει πολύτιμες λύσεις στην γραμμή κρούσης, ενώ προχώρησε και σε μια μεταγραφή «βόμβα».

Συγκεκριμένα, κατέβαλαν το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ στη Νάπολι για χάρη του Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος πέρυσι έκανε μια εξωπραγματική χρονιά σκοράροντας 36 τέρματα σε 35 εμφανίσεις.

Οι ιθύνοντες της «Γηραιάς Κυρίας», βέβαια, ελπίζουν ο Αργεντινός άσος να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης άμεσα, μιας και στην προετοιμασία παρουσιάστηκε με παραπανίσια κιλά.

inner

Συνέχεια με τη Νάπολι, που φαντάζει ικανή να μπει στο κόλπο διεκδίκησης του τίτλου, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή έχει στρέψει την προσοχή της στην εύρεση του αντικαταστάτη του Γκονζάλο Ιγκουαΐν.

Μπορεί να απέκτησε τον Πολωνό Μίλικ που εντυπωσίασε στο φετινό Euro, παρόλα αυτά οι διοικούντες των «παρτενοπέι» θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν επιθετικό που θα κάνει «γκελ» στον κόσμο και θα έχει την ευχέρεια στο γκολ.

Ο πρόεδρος Αυρέλιο Ντε Λαουρέντις δούλεψε την περίπτωση του Ικάρντι, όντας έτοιμος να προσφέρει ακόμη και 60 εκατομμύρια ευρώ στην Ίντερ για να τον φέρει στη Νάπολι, ωστόσο ο νέος τεχνικός των «νερατζούρι», Φρανκ Ντε Μπουρ, διεμήνυσε πως δεν διατίθεται να παραχωρήσει τον Αργεντινό στράικερ.

inner

Στο στρατόπεδο της Ίντερ επικράτησε μια αναστάτωση εν μέσω καλοκαιριού, αφού υπήρχαν εξελίξεις στο θέμα του προπονητή. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν φαινόταν να πείθει με το έργο του, ενώ ολοένα και αυξάνονταν τα παράπονά του για τον τρόπο που λειτουργούσε η διοίκηση.

Ως εκ τούτου, αναγκαία θεωρήθηκε η αντικατάσταση, με τον διάδοχό του Φρανκ Ντε Μπουρ να επιθυμεί να ανανεώσει την ομάδα του Μιλάνο και να την οδηγήσει σε μια θέση που θα εξασφαλίζει την «έξοδο» στο Champions League.

Οι «νερατζούρι» προχώρησαν στην απόκτηση του Αντόνιο Καντρέβα και του Έβερ Μπανέγα ενισχύοντας στο έπακρο τη μεσαία τους γραμμή. Μάλιστα, βρίσκονται, μια «ανάσα» από τη μεταγραφή του Ζοάο Μάριο που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Πορτογαλίας.

inner

Η έτερη ομάδα του Μιλάνου, η Μίλαν, «ζει» υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού εδώ και κάποιο καιρό πέρασε στα χέρια Κινέζων παραγόντων, οι οποίοι διατίθενται να ξοδέψουν ένα μεγάλο ποσό για την ενίσχυση της ομάδας.

Το ζήτημα έγκειται στο χρονικό σημείο που θα διατεθούν τα χρήματα, μιας και οι Κινέζοι έχουν θέσει πλάνο επένδυσης 100 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, τόσο στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όσο και το επόμενο καλοκαίρι, ούτως ώστε να παρακαμφθούν κάποια διαδικαστικά ζητήματα σχετικά με τη μεταβίβαση των μετοχών.

Ο προπονητής των «ροσονέρι», Βιτσέντσο Μοντέλα, καλείται να καταστρώσει τα πλάνα του για την έναρξη της σεζόν, μέσα από περιορισμένες λύσεις, ενώ είναι ορατό το σενάριο να πουληθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές και να επενδυθούν για μεταγραφές, άμεσα, τα ποσά που θα μπουν στο ταμείο της Μίλαν.

inner

Τέλος, η Ρόμα έχει, ήδη, δείξει καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για ένα δουλεμένο σύνολο. Αν και αρκετά νωρίς για συμπεράσματα, οι «τζιαλορόσι» έχουν το απόλυτο στις φιλικές τους αναμετρήσεις, με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στόχος του συνόλου του Σπαλέτι, βέβαια, είναι ένα εισιτήριο για το Champions League, πράγμα που αν επιτευχθεί, θα προσδώσει πολλαπλά οικονομικά οφέλη. Η Ρόμα με το εκτός έδρας 1-1 με την Πόρτο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για πρόκριση.

Όσον αφορά το ρόστερ, οι Ρωμαίοι στηρίζουν πολλά τη φετινή σεζόν στους Ελ Σαράουι και Σαλάχ, παίκτες που ελπίζουν πως θα δώσουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.

Φυσικά, τεράστιο κενό δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση του Πιάνιτς, ο οποίος έδινε πολλά σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο, αποτελώντας σημείο αναφορά της Ρόμα.

Στην αιώνια πόλη, ευελπιστούν πως ο Κέβιν Στρούτμαν θα αποτελέσει έναν άξιο αντικαταστάτη του, αν φυσικά δεν ταλαιπωρηθεί με περαιτέρω προβλήματα τραυματισμών.

inner

Επιμέλεια: Μάριος Δεριζιώτης

To Top