Στη σέντρα Τουρκία (12 Ιουνίου), Αγγλία (17 Ιουνίου), Ιταλία (20 Ιουνίου)

Στη σέντρα Τουρκία (12 Ιουνίου) και Αγγλία (17 Ιουνίου).

Την απόφαση να γίνει restart στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πήρε η τουρκική ομοσπονδία. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Νιχάτ Οζντεμίρ ανακοίνωσε πως η Super Lig θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου, ενώ λίγες ημέρες αργότερες στις 16 του μήνα θα έχουμε επανέναρξη και στο Κύπελλο Τουρκίας με το Φενέρ-Τραμπζονσπόρ.

Στη σέντρα επιστρέφει η Premier League, καθώς έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας αρχής οι 20 ομάδες έφτασαν σε συμφωνία για την επανέναρξη.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η ημερομηνία που στοχεύουν για την επιστροφή είναι η 17η Ιουνίου, ώστε οι προπονητές να έχουν τον περισσότερο δυνατό χρόνο για την προετοιμασία των ομάδων τους.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία αναμένεται να διεξαχθούν δύο αναμετρήσεις και συγκεκριμένα: Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ και Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ματς που αφορούν εκκρεμότητα από την 28η αγωνιστική.

Σε ό,τι αφορά την πλήρη διεξαγωγή αγωνιστικής ημέρας, αυτή αναμένεται στις 19-20 Ιουνίου, λογικά με την πραγματοποίηση της 30ής αγωνιστικής.

Σε τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, με την Λίγκα, την ομοσπονδία, την ένωση παικτών και των γιατρών, αποφασίστηκε οριστικά ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά, πάντα στην σκιά του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε ο Βιντσέντσο Σπανταφόρα, η ημερομηνία επανέναρξης είναι η 20ή Ιουνίου (υπήρξε προσπάθεια και για 13 Ιουνίου) και, πιθανότατα, η αρχή θα γίνει με τα τέσσερα παιχνίδια που είχαν αναβληθεί πριν από την οριστική διακοπή: Αταλάντα – Σασουόλο, Ίντερ – Σαμπντόρια, Τορίνο – Πάρμα και Βερόνα Κάλιαρι.Καθοριστικό ρόλο στην λήψη της απόφασης έπαιξε η έγκριση του ιατρικού πρωτοκόλλου για τους αγώνες από την τεχνική επιστημονική επιτροπή.

Ο Σπανταφόρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, πριν από την επανέναρξη του πρωταθλήματος, να ολοκληρωθεί το Κύπελλο. Στις 13 Ιουνίου με τις ρεβάνς των ημιτελικών Νάπολι – Ίντερ (1-0 νίκη των Παρτενοπέι στο Μιλάνο)  και Γιουβέντους – Μίλαν (1-1 το πρώτο ματς στο Μιλάνο) και στις 17 με τον τελικό.

To Top