ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη συμβολή Παπαναστασίου-Κλεάνθους δημιουργία πάρκου κατά της οπαδικής βίας

Τη δημιουργία πάρκου κατά της οπαδικής βίας στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου – Κλεάνθους ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας λόγο για μια κίνηση σημαντική και συμβολική.

Εξηγώντας το σημείο που επιλέχθηκε ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι διασταυρώνει δύο δρόμους, όπου ο ένας δρόμος οδηγεί στην Τούμπα και ο άλλος στο Χαριλάου.

Όπως αναφέρει η Voria.gr σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα με τον δήμαρχο θα φυτευτούν τρία ελαιόδεντρα, με τις ηλικίες των τριών παλικαριών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της τυφλής οπαδικής βίας. «Να βρουν τη θέση, το σημείο εκείνο που πάντα θα συμβολίζουν το ερώτημα «γιατί» αλλά να μας δείχνουν όλους ότι πρέπει να έχουμε τελείως διαφορετική συμπεριφορά», σημείωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως η πόλη δεν μπορεί να χωρίζεται σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Έκανε λόγο για στοιχεία ακραία στοιχεία και εγκληματικά, τα οποία, όπως είπε, δεν θα βρουν ούτε μια γωνιά σε αυτή την πόλη να κρυφτούν και να καλύψουν τις εγκληματικές τους πράξεις. «Είναι ξένα σώματα. Κανένας άλλος Άλκης δεν θα χαθεί και αυτό πρέπει να είναι το στοίχημα όλων μας», υπογράμμισε.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Ζέρβας έστειλε μήνυμα ότι «στη Θεσσαλονίκη δεν χωράνε σε κανένα γήπεδο, σε κανένα σοκάκι οι εγκληματίες και οι αποτρόπαιες πράξεις τους».

«Η πάνδημη κατακραυγή που έχει ακουστεί παντού έρχεται να ενωθεί με τη δική μας. Ο αθλητισμός ενώνει είναι χαρά και εμείς στη Θεσσαλονίκη το ξέρουμε καλά. Η διάχυτη προβολή της βίας είναι ένα πρόβλημα και αυτό πρέπει να το ξεριζώσουμε όχι μόνο από τον αθλητισμό αλλά από κάθε πεδίο της ζωής», ανέφερε ο δήμαρχος.

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις των γονιών του Άλκη, σημειώνοντας πως τα λόγια τους ήταν παρηγορητικά προς την ίδια την κοινωνία. «Αυτά τα λόγια ας κρατήσουμε όλοι και σήμερα οι φερόμενοι ως δολοφόνοι έχουν συλληφθεί. Μένει μια δίκαιη δίκη για να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Η πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη της και σήμερα οι αποφάσεις που πάρθηκαν μας βρίσκουν σύμφωνους», τόνισε.

 

To Top