Στις καθυστερήσεις ο Λεβαδειακός “ξέρανε” (1-1) τον ΠΑΟΚ

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο, Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Άντονι Μπελμόντ, που είχε περάσει ως αλλαγή, χάρισε στον Λεβαδειακό το βαθμό στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας το τέρμα που είχε σημειώσει νωρίτερα ο Κάλεντ Νάρεϊ (73’) για τους Θεσσαλονικείς. Οι οποίοι έχασαν με απευθείας κόκκινη κάρτα (και) τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο τέλος.  

Το πρώτο μέρος ήταν… μονότονο. Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, όταν κι ο Λεβαδειακός προσπάθησε, δίχως επιτυχία, να αιφνιδιάσει, ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος. Ωστόσο, η κατοχή της μπάλας δε συνοδεύτηκε από ευκαιρίες ή γκολ. Χαρακτηριστικό, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 33’, όταν ο Λευτέρης Λύρατζης έστρωσε στον Γιασμίν Κούρτιτς, αλλά το σουτ του Σλοβένου πέρασε έξω. Στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Βασίλι Γκορντεζιάνι με εντυπωσιακό ψαλιδάκι, ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Ματέι Μάρκοβιτς, κρατώντας το 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σπουδαία φάση για τους «ασπρόμαυρους», καθώς ο Λύρατζης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Κούρτιτς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 61’ ο Πατρίκ Μπαχανάκ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Γιάννη Κάργα, με τον Ινγκι Ινγκασον να αστοχεί στην επαναφορά, αλλά στο 73’ ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Νάρεϊ που ξεπέρασε την αντίσταση του Μπαχανάκ και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Μάρκοβιτς για το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς οπισθοχώρησαν και το πλήρωσαν. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεβαδειακός ισοφάρισε με το δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Μπελμόντ. Τέλος; Όχι. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τιερί Μουτίνιο ανατράπηκε από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον Ευάγγελο Μανούχο να δείχνει αρχικά την άσπρη βούλα. Ωστόσο, έπειτα από παρέμβαση του VAR, η παράβαση δόθηκε εκτός περιοχής, με τον Ζίβκοβιτς να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι απέκρουσε ενστικτωδώς το δυνατό φάουλ του Μουτίνιο, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να κρατηθεί στην κατηγορία. Αντίθετα, για τρίτη φορά φέτος ο ΠΑΟΚ «πληγώνεται» στις καθυστερήσεις, αφού έχασε βαθμούς και στο Ηράκλειο ενώ τη… γλίτωσε με τον Ατρόμητο ελέω Νάρεϊ. Σήμερα δεν έφτανε ο Γερμανός εξτρέμ…

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες: Δούμτσιος, Μεχία – Κούρτιτς.
Κόκκινες: Α. Ζίβκοβιτς (90’+6’)

Οι συνθέσεις:

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα (56’ Μπαχανάκ), Δούμτσιος (56’ Τσιριγώτης), Λιάγκας, Τόρο (69’ Μπελμόντ), Νίκας (90’+5’ Τζημόπουλος), Παναγιώτου, Τσαπράς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κάργας, Τσαούσης (61’ Βιεϊρίνια/72’ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (61’ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ελ Καντουρί (84’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Γκορντεζιάνι (61’ Ολιβέιρα).

***Τις 288 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έφτασε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια κι έγινε ο πρώτος ξένος στην ιστορία του συλλόγου σε συμμετοχές, ξεπερνώντας τον Νέτο Γκουερίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top