Στις 11 Ιανουαρίου και το φορολογικό νομοσχέδιο! Σε στάση αναμονής ο Άρης για την ενημερότητα

Τελικά η 11η Ιανουαρίου συνδυάζεται με ένα ακόμη σημαντικό γεγονός για τον Άρη, πέρα από το δεδομένο ότι θα είναι κομβικής σημασίας για την ίδια την επιβίωση του συλλόγου.

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου έχει οριστεί να εκδικαστεί η αίτηση της πλήρους υπαγωγής της κίτρινης ΠΑΕ στο άρθρο 99.

Την ίδια μέρα τελικά, όπως αναφέρει το οικονομικό ρεπορτάζ αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, από το οποίο αναμένεται, ανάμεσα στις…φοροκαταιγίδες που θα πλήξουν όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, θα συμπεριλαμβάνει, εκτός απροόπτου και την επιμήκυνση των δόσεων για τα χρέη.

Στις 21 Δεκεμβρίου υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ η δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου. Μια μέρα μετά αναμένεται η ψήφισή του.

Νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να «φρενάρει» την αλματώδη αύξησή τους και να ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους σε περισσότερες δόσεις (έως 48) αλλά και μικρότερες ακόμη και της τάξεως των 80 με 100 ευρώ τον μήνα, όπως αναφέρει η «Ημερησία».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ρύθμιση θα προβλέπει τα ακόλουθα:

– Περισσότερες μηνιαίες δόσεις: Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν στον προϊστάμενο της ΔΟΥ αίτημα πρώτης διευκόλυνσης για τμηματική πληρωμή πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων χρεών σε έως 36 δόσεις. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, η εξέταση αιτήματος χορήγησης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών ενεργείται από τον έφορο με βάση τα κριτήρια και τους συντελεστές βαρύτητας ανάλογα το εισόδημα, τη συμπεριφορά του οφειλέτη κ.ά. Όμως κανείς δεν λαμβάνει τους ανώτατους συντελεστές, με αποτέλεσμα οι δόσεις στην πρώτη αίτηση να μην είναι περισσότερες από 15. Η αλλαγή των κριτηρίων και των συντελεστών θα διευρύνει τις δόσεις και θα μπορούν πλέον οι οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους με την πρώτη αίτηση σε 36 δόσεις.

– Δεύτερη ευκαιρία: Στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν ακόμα και όσοι φορολογούμενοι είχαν υπαχθεί στο παρελθόν σε ρυθμίσεις, πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση. Πλέον, αν πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης, θα μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των δόσεων έως και σε 48.

Αυτά αναφέρει το οικονομικό ρεπορτάζ. Στην περίπτωση του Άρη, εφόσον γίνει αυτό θα μπορεί να εξυπηρετήσει με πιο ευνοϊκούς όρους τα χρέη του, οπότε και θα μπορέσει (εκτός απροόπτου) να πάρει φορολογική ενημερότητα για να ενισχυθεί μεταγραφικά τον Ιανουάριο.

To Top