Στις 15 Δεκεμβρίου η εισήγηση για τη European Super League

Η πρώτη ένδειξη για το ποια θα μπορούσε να είναι η τελική έκβαση της υπόθεσης European Super League-UEFA/FIFA θα φτάσει στις 15 Δεκεμβρίου.

Το ανακοίνωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξηγώντας πως αυτή είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα δημοσιευθεί η εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου.

Οι σύλλογοι πίσω από το αμφιλεγόμενο σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League υποστηρίζουν ότι η UEFA και η FIFA έχουν καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση τους μπλοκάροντας τη νέα διοργάνωση, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να επιβάλουν κυρώσεις στους συλλόγους που εμπλέκονταν σε αυτή.

Η Super League ξεκίνησε – και στη συνέχεια μπλοκαρίστηκε – στις 18 Απριλίου 2021 με 12 ιδρυτικούς συλλόγους, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου «Big Six» της αγγλικής Premier League. Το έργο κατέρρευσε σε διάστημα μόλις 72 ωρών, αφότου οι εννέα από τους 12 ιδρυτικούς συλλόγους αποσύρθηκαν, εν μέσω πολιτικής πίεσης και οργής από τους οπαδούς.

Εάν τελικά διαπιστωθεί από το Δικαστήριο ότι η UEFA και η FIFA έχουν καταχραστεί τη μονοπωλιακή θέση τους, η απόφαση θα έχει τη δυνατότητα να δώσει στους διοργανωτές της εκδήλωσης την ελευθερία να διεξάγουν αγώνες χωρίς απαραίτητα να έχουν την άδεια των κυβερνητικών οργάνων του ποδοσφαίρου.

Το Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η γραπτή εισήγηση του γενικού εισαγγελέα της υπόθεσης, του Έλληνα Αθανασίου Ράντου, θα δημοσιευθεί στις 15 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Η γνώμη του γενικού εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική, αλλά σε πολλές περιπτώσεις πριν από την τελική απόφαση οι δικαστές την έλαβαν σαφώς υπόψη. Για το λόγο αυτό, το έγγραφο θα μπορούσε επομένως να παρέχει ισχυρή ένδειξη για το τελικό αποτέλεσμα.

To Top