Στις 19.30 ο τελικός του Τσιτσιπά με τον Τζόκοβιτς

Στις 19.30 θα ξεκινήσει ο τελικός του ATP της Μαδρίτης ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής  φιλοδοξεί να κάνει ξανά απόψε τα… μαγικά του στο «Μαγικό Κουτί» (Caja Magica) της ισπανικής πρωτεύουσας και να πάρει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του. Κόντρα στο Νο.2 χθες, κόντρα στο Νο.1 σήμερα, δηλαδή! Αν μπορέσει να βγει αλώβητος θα μιλάμε για ένα τεράστιο κατόρθωμα, στο οποίο μπορούν να φτάσουν μόνο τενίστες… τύπου Φέντερερ!

Είναι ο δεύτερος Masters τελικός για τον νεαρό τενίστα και αν καταφέρει να σηκώσει την κούπα, θα είναι ο μοναδικός τενίστας φέτος με πάνω από δύο τίτλους. Με την πορεία του στη Μαδρίτη έχει εξασφαλίσει το career high Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά αν λυγίσει τον Νόλε θα σκαρφαλώσει στο Νο.6.

Ο Τζόκοβιτς, από την άλλη, σταμάτησε χθες τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στο χώμα, τον Ντόμινικ Τιμ, και θέλει να κάνει το 3/3 στους τελικούς της Μαδρίτης. Ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν με τον θρίαμβο στη Μελβούρνη, όμως από τότε είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και αυτός είναι μόλις ο πρώτος του τελικός.

Αν κατακτήσει το τρόπαιο, θα φτάσει τους 33 τίτλους Masters και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ράφα Ναδάλ, που φεύγει με άδεια χέρια από ένα ακόμα χωμάτινο τουρνουά τη φετινή σεζόν.

Στέφανος και Νόβακ έχουν συναντηθεί άλλη μια φορά στο παρελθόν, πέρυσι στο Τορόντο. Τότε ο Τσιτσιπάς είχε πάρει τη νίκη στα τρία σετ και έφτασε στη συνέχεια στον πρώτο του Masters τελικό, αποκλείοντας συνολικά τέσσερις τενίστες του Top 10.

To Top