ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Στις 21 Μαρτίου το επόμενο κρίσιμο ραντεβού στη FIBA – Ανοικτή μια νέα συνάντηση με Ευρωλίγκα

Επόμενο κρίσιμο ραντεβού για το νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ έχει δοθεί για τις 21 Μαρτίου στη σύσκεψη των ευρωπαϊκών χωρών της FIBA, εκεί όπου αναμένεται να ανακοινωθούν οριστικά και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Πριν από αυτό ενδεχομένως να προκύψει νέα συνάντηση ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της προ δύο ημερών επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε πρόσκληση για συνάντηση με την Ευρωλίγκα, προκειμένου να γίνει μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια για να μην προκύψει σχίσμα.

Αν δίνει σωστή διάσταση σε αυτό το δεδομένο ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δεν πρόκειται να προκύψει κάτι σημαντικό. Άλλωστε χαρακτήρισε “λόγια του αέρα” την επιθυμία της Ευρωλίγκας και του Τζόρντι Μπερτομέου για να γίνει νέα συνάντηση.

Ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν έχει καθοριστεί, αλλά όλα δείχνουν ότι θα γίνει, έστω κι αν μπορεί φαινομενικά να μην υπάρχουν πολλές πιθανότητες σύγκλισης.

Σημαντικό ρόλο στις όποιες εξελίξεις προκύψουν, θα παίξει και η στάση που θα κρατήσουν οι λίγκες της Ισπανίας, της Γερμανίας, η Αδριατική Λίγκα και η VTB λίγκα, από τις οποίες και οι δύο πλευρές θέλουν να αντλήσουν “δυνάμεις”, δηλαδή ομάδες.

To Top