ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις 9 Σεπτεμβρίου το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Η ώρα των προεκλογικών ντιμπέιτ πλησιάζει… Την προσεχή Τετάρτη (9/9), λοιπόν, στις 22.00 θα πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της άτυπης διακομματικής επιτροπής που έγινε την Παρασκευή (4/9).

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στα στούντιο της ΕΡΤ και θα έχει τρίωρη διάρκεια, ενώ δεν θα συμμετάσχει ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Το Σάββατο (5/9) στις 12 το μεσημέρι θα γίνει και νέα σύσκεψη της άτυπης διακομματικής, ώστε να καθοριστούν οι όροι και οι λεπτομέρειες της τηλεοπτικής αναμέτρησης, αν και ήδη υπάρχει συμφωνία στα εξής:

-Συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ (επικρατέστερος είναι ο Πάνος Χαρίτος).

-Οι δημοσιογράφοι που θα ρωτήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς θα ορισθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι πολιτικοί συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ.

-Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοινωνικό κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική, ενώ θα υπάρξει και μία ελεύθερη θεματική. Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

Την ίδια στιγμή, αποφασίστηκε το ντιμπέιτ μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ομολόγου του στη Νέα Δημοκρατία Βαγγέλη Μεϊμαράκη να γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Τέλος., η Ν.Δ. πρότεινε να πραγματοποιηθεί και τρίτη τηλεμαχία μεταξύ εκπροσώπων των κομμάτων που θα αφορά σε επτά θεματικές ενότητες.

To Top