ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Στοίχημα” ενόψει της νέας χρονιάς να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας του Άρη!

Το πλάνο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και τον καταρτισμό του ρόστερ βρίσκεται στα… σκαριά από τους ιθύνοντες του Άρη, που έχουν συμφωνήσει και στο να ρίξουν τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Στο φετινό πρωτάθλημα της Super League ο Άρης διαθέτει το ρόστερ με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας, ενώ η αρχική ενδεκάδα που έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο στα παιχνίδια του, βρίσκεται επίσης αρκετά ψηλά στην σχετική λίστα.

Σύμφωνα με το transfermarkt που έχει συγκεντρωμένες όλες τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών σε κάθε ρόστερ στην φετινή Super League, o Άρης είναι στην πρώτη θέση με μέσο όρο 27, 6 χρόνια.

Ο πίνακας αυτός ίσως να μην αποτυπώνει πλήρως την επιθυμία των ανθρώπων του Άρη για “ανανέωση”, προκειμένου στην αρχική ενδεκάδα να υπάρχει ένα κράμα, έμπειρων και νεαρών με φιλοδοξίες πολλές ποδοσφαιριστών.

Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά, στην ενδεκάδα που συνήθως χρησιμοποιεί ο Μίχαελ Ένινγκ και την οποία εμπιστεύεται απόλυτα.

Κούεστα (28), Ροζ (28), Βέλεθ (28), Δεληζήσης (32), Κόρχουτ (32), Σάσα (30), Ματίγια (32), Γκάμα (32), Φετφατζίδης (29), Λάρσον (33), Ιντέγε (31).

Ο μέσος όρος ηλικίας αυτής της αρχικής ενδεκάδας είναι 30,3 έτη. Στο top 3 της σχετικής λίστας στην Super League.

Από τους κάτω των 30, ο Φραν Βέλεθ θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι, ερωτηματικό υπάρχει για τον Χουλιάν Κουέστα, ενώ Λίντσεϊ Ροζ και Γιάννης Φετφατζίδης έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν.

Από τους πιο… έμπειρους, την επόμενη σεζόν συνεχίζουν σίγουρα οι Γιώργος Δεληζήσης και Λούκας Σάσα. Τα συμβόλαια των υπολοίπων ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου και ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με κάποιους για ανανέωση.

Είναι ένα στοίχημα για τον Άγγελο Χαριστέα να ρίξει αισθητά τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας, προκειμένου με νεαρούς ποδοσφαιριστές γεμάτους κίνητρα και φιλοδοξίες να φτιάξει ένα σύνολο που να έχει τόσο την εμπειρία ως “όπλο” του, αλλά φυσικά και τα στοιχεία που προσφέρουν οι μικρότερες ηλικίες, όπως δύναμη και ταχύτητα.

 

 

To Top