Στοιχεία που άλλοι τα ψάχνουν ακόμα, ο Άρης τα έχει από τώρα

Ο μπασκετικός Άρης είναι λογικό να χρειάζεται ακόμα δουλειά για να γίνει η ομάδα που έχει στο μυαλό του ο Δημήτρης Πρίφτης, ωστόσο ανεξαρτήτως αντιπάλου, δείχνει στοιχεία που επιτρέπουν στον καθένα να αισιοδοξεί.

Ούτε ο Ηλυσιακός, ούτε το Ψυχικό είναι ομάδες καλύτερες του Άρη. Εννοείται πως το αυτονόητο έγινε στα δύο πρώτα παιχνίδια της χρονιάς και οι κίτρινοι πέτυχαν ισάριθμες νίκες. Το θέμα είναι πώς κερδίζει η ομάδα.

Αν θυμηθεί κανείς το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, ήταν λίγα 24ωρα μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις με Μπάνβιτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ημίχρονο 42-41 υπέρ της ομάδας των Ιλισίων. Αντίδραση του Άρη άμεση. Δέχθηκε μόλις 22 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ενθυμούμενος ότι με την άμυνα κέρδισε το Nick Galis Cup.

Χθες στο Ψυχικό αντιμετώπισε μια πιο “κανονική” και ποιοτική ομάδα από τον Ηλυσιακό, έχοντας προβλήματα με τους τραυματισμούς των Πάσαλιτς και Νέιμικ. Αντίδραση; Πολύ σωστή ομαδική λειτουργία στην άμυνα, σοβαρότητα και συγκέντρωση. Οι παίκτες είχαν “προσγειωθεί” από την ανάπαυλα στα Ιλίσια στην ελληνική πραγματικότητα.

Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι στο Ψυχικό κάνουν λόγο για μια ομάδα που ξέρει να λειτουργεί στο παρκέ, δεν κάνει πολλά λάθη, έχει αρχή, μέση και τέλος.

Τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Άρης και επεσήμανε ο Πρίφτης (σοβαρότητα, συγκέντρωση, αμυντική λειτουργία) είναι στοιχεία που συνήθως αναζητούν τέτοια εποχή οι προπονητές. Ο Άρης τα έχει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει εδώ. Και δεν θα το κάνει…

To Top