Στοιχεία που σοκάρουν, επιβάλλουν να ξεκινήσει… χθες ο διαχειριστικός έλεγχος για την ΠΑΕ!

Το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή. “Ο κύβος ερρίφθη από το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών. Ο έλεγχος στην ΠΑΕ Άρης θα γίνει, δρομολογούνται όλες οι σχετικές ενέργειες και υπάρχει δεδομένη η βούληση: οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν”! Το κεφάλαιο-Ηλιάδης έκλεισε, πριν καν ανοίξει. Τώρα δεν υπάρχουν εμπόδια ή δικαιολογίες για να ξεκινήσει ο έλεγχος.

Σε ένα από τα πλέον επεισοδιακά διοικητικά συμβούλια πριν μερικές μέρες, το οποίο διεκόπη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το μόνο ζήτημα στο οποίο φάνηκε να υπάρχει μια ταύτιση απόψεων μεταξύ όλων των μελών του δ.σ. ήταν η ανάγκη για άμεση διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ από το 2004 ως σήμερα.

Από τη θεωρία τα μέλη του φορέα υποσχέθηκαν ότι θα περάσουν στην πράξη. Πριν μερικές μέρες ξεκίνησε η διαδικασία συγκέντρωσης προσφορών από οικονομικές εταιρίες, ώστε να προκριθεί εκείνη που θα αναλάβει τον έλεγχο στην ΠΑΕ. Έλεγχος από μια ανεξάρτητη αρχή, μακριά και έξω από τον Άρη…

Σκοπός της; Να βάλει κάτω όλα τα οικονομικά στοιχεία και τα παραστατικά και θα καταγράψει το οικονομικό τοπίο, όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια… Επόμενο βήμα; Το πόρισμα της εταιρίας αυτής θα παραδοθεί στην Κοινωνία Μελών, η οποία έχει τη βούληση να δρομολογήσει την επόμενη μέρα-μονόδρομο: όπου υπάρχουν ευθύνες και παρατυπίες θα αναζητηθούν οι ένοχοι και αυτοί θα λογοδοτήσουν!

Παράλληλα, ξεχωριστά από τον διαχειριστικό έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής, θα κληθούν πρώην παράγοντες, ακόμη και υπάλληλοι από το 2004 μέχρι και σήμερα για να δώσουν εξηγήσεις και διευκρινήσεις για συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι προέκυψαν τις τελευταίες μέρες με αφορμή την υπόθεση-Ηλιάδη στοιχεία που σοκάρουν, ειδικά για την δράση και την νοοτροπία πολλών που κινήθηκαν για δικό τους όφελος εις βάρος της ΠΑΕ.

 

Όλοι αυτοί πρέπει να κληθούν. Ενώπιος, ενωπίον. Μια διαδικασία που κρίνεται ζωτικής σημασίας από τα μέλη του φορέα, τα οποία θεωρούν ότι μέσω του ελέγχου αυτού θα καλύψουν το αίτημα του κόσμου για διαφάνεια, αλλά παράλληλα θα αποκαταστήσουν μια σχέση αξιοπιστίας σε όλα τα επίπεδα!

Σε αναμονή, λοιπόν, των πράξεων… Άλλοθι δεν υπάρχουν!

To Top