Στοιχηματική απάτη με αγώνα «φάντασμα» στην Ισπανία!

 Μία άκρως περίεργη ανακάλυψη έκανε η ποδοσφαιρική Λίγκα της Ισπανίας (LFP), σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Από έρευνα προέκυψαν ύποπτα πονταρίσματα στον αγώνα Πονφεραντίνα-Φρεαμούντε, μία αναμέτρηση που όπως αποδείχτηκε ήταν… φάντασμα, αφού δεν έγινε ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες υποτίθεται ότι θα έπαιζαν την Δευτέρα (18/8), όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, η Φρεαμούντε είχε προγραμματισμένο αγώνα για το πορτογαλικό League Cup την Κυριακή (17/8)!

Στην έρευνα της Ισπανικής Λίγκας βοήθησε και η μη κερδοσκοπική οργάνωση FEDERBET η οποία ειδικεύεται στα θέματα παράνομων δραστηριοτήτων σε αθλητικά στοιχήματα και εντόπισε κάποιες ύποπτες κινήσεις.

«Ανθρωπος της Λίγκας επικοινώνησε με υπεύθυνους της Πονφεραντίνα, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ο αγώνας αυτός δεν έγινε ποτέ και πως πρόκειται για χειραγώγηση όσων στοιχημάτισαν σε αυτό το ματς», ήταν η τοποθέτηση της Λίγκας για το θέμα, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Δεν πρόκειται για περίπτωση στημένου αγώνα, αλλά μία οικονομική απάτη. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τους συλλόγους, καταγγέλλοντας δημόσια το περιστατικό».

Η Λίγκα αναμένεται να ενημερώσει τόσο την FIFA όσο και την UEFA, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο, με την διαφθορά στον χώρο του στοιχήματος να έχει δικτυωθεί καλά στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top