Στον Άρη έγινε πρώτος Έλληνας σκόρερ στην Α1! Μετά; 16 λεπτά στην Αρμάνι και 8 αγώνες στην ουραγό της Τουρκίας!

Ο Γιάννης Αθηναίου επιστρέφει σήμερα ως αντίπαλος του Άρη στο Αλεξάνδρειο. Έφυγε ως πρώτος Έλληνας σκόρερ στην ελληνική Α1 και επέστρεψε στην νεοφώτιστη ΑΕΚ, όντας σαφώς μη πετυχημένος από την καριέρα στο εξωτερικό που τελικώς ποτέ δεν έκανε.

Δεν κρίνεται η επιλογή του κάθε παίκτη. Ο Αθηναίου πέρσι ήθελε να φύγει από τον Άρη (παρότι ήταν πληρωμένος) από τη στιγμή που έφυγε ο Βαγγέλης Αγγέλου και το έκανε με τη… δεύτερη ευκαιρία, αφού στην πρώτη ο Άρης είπε όχι στον Παναθηναϊκό. Δεν είπε όχι όταν ο παίκτης δέχθηκε πρόταση από την Αρμάνι Μιλάνου.

Τέλη Μαρτίου αγωνίστηκε 10 λεπτά με την φανέλα της Αρμάνι, έπαιξε άλλα 6 λεπτά με την Κρεμόνα και τέλος. Αυτό ήταν. Λίγο καιρό μετά η ιταλική ομάδα έλυσε το συμβόλαιό του. Φέτος ξεκίνησε στην τουρκική Εσκισεχίρ (πρώην Ολίν) που είναι ουραγός στο τουρκικό πρωτάθλημα με ρεκόρ 1-7 είχε 7 πόντους και 2,5 ασίστ μέσο όρο με μόλις 29% στο τρίποντο.

Επέστρεψε στην ΑΕΚ με ένα “παχυλό” συμβόλαιο (8.000 ευρώ μηνιαίως, σχεδόν διπλάσια από αυτά που έπαιρνε πέρσι) το οποίο ουσιαστικά οφείλει στα όσα έκανε πέρσι με την φανέλα του Άρη, όπως φυσικά και την κλήση του στην Εθνική ομάδα το καλοκαίρι…

To Top