Στον “αέρα” η Basket League λόγω αποχής των κριτών

Στον «αέρα» είναι η διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής της Basket League λόγω της απόφασης να μην συμμετάσχουν οι κριτές στις αναμετρήσεις.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο μαζικών αναβολών στα πρωταθλήματα μπάσκετ της Ελλάδας, από την Basket League μέχρι τις άλλες εθνικές κατηγορίες ή ακόμη και τις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Οι σύνδεσμοι κριτών της χώρας αποφάσισαν μαζική αποχή μετά την απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη να μην τους αναγνωρίσει ως αθλητικό φορέα.

«Πειθαρχούμε απλά στην απόφαση του κ. Αυγενάκη και αφού δεν μας θεωρεί αθλητικό φορέα, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αθλητικές δράσεις», είναι η θέση του συνδέσμου κριτών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα αναζητώντας μια λύση, ώστε να μην μπει λουκέτο σε όλα τα πρωταθλήματα.

Άλλωστε είναι σαφές πως δίχως μέλη στη γραμματεία είναι (δια νόμου) αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων.

Η θέση της ΕΟΚ

Η διοίκηση της ΕΟΚ πήρε θέση αναφέροντας πως, «Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει στις αρμόδιες διοργανώτριες Αρχές (ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ) για οποιαδήποτε αποχή των βοηθών διαιτητών. Στο πλαίσιο αυτό αν υπήρχε οποιαδήποτε συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν τους βοηθούς διαιτητές, θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε συζητηθεί – ενημερωθεί η διοίκηση της ΕΟΚ Μέχρι κι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επικοινωνία από τους συνδέσμους και κανένα αίτημα.

Καμία ευθύνη επί όλων αυτών δεν έχει το υπουργείο και η ΓΓΑ η οποία διασφαλίζει ως εποπτεύουσα Αρχή της ομοσπονδίας τη νόμιμη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Η απόλυτη ευθήνη της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων την έχει η ομοσπονδία και ως αφορά το επαγγελματικό μπάσκετ ο ΕΣΑΚΕ που σε αγαστή συνεργασία εχουν παάει όλα τα μέτρα διασφάλισης της ομαλής διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στο φίλαθλο κοινό. Επισημαίνουμε δε, ότι η πόρτα της ομοσπονδίας ήταν είναι και θα παραμείνει ανοικτή σε όλους τους συντελεστές του αθλήματος».

To Top