ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον… αέρα οι Πανελλαδικές! «Ξηλώθηκε» η Επιτροπή 10 μέρες πριν τις εξετάσεις

Στην αντικατάσταση των περισσότερων μελών της Επιτροπής Εξετάσεων των Πανελλαδικών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, μόλις δέκα ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η απόφαση του υπουργείου παραβιάζει τον όρο της ετήσιας μερικής ανανέωσης που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες, ώστε η εμπειρία των παλαιότερων μελών να αποτελεί εχέγγυο για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Η διοργάνωση των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη φέτος, καθώς οι εξετάσεις είναι διπλές και κατ’ επέκταση διπλή είναι και η επιλογή θεμάτων.

Ορισμένοι από τους υποψήφιους διαγωνίζονται με το προηγούμενο σύστημα των έξι μαθημάτων και άλλοι επέλεξαν το νέο σύστημα (4+1) μαθήματα.

Οι αντικαταστάτες για τις θέσεις αυτές «κλείδωσαν» λίγο πριν από το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αρχίζουν στις 16 Μαΐου, αλλά μοιάζουν να είναι στον… αέρα.

Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας

Το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε διευκρινήσεις για το δημοσίευμα της εφημερίδας, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν και φέτος με αδιάβλητο και υποδειγματικό τρόπο.

Την ίδια ώρα, τονίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ορίζεται λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις και τα ονόματα των μελών δεν ανακοινώνονται ώστε να διασφαλιστεί η μυστικότητα και η αντικειμενικότητα όλης της διαδικασίας.

Το υπουργείο, τονίζει παράλληλα, ότι το δημοσίευμα είναι ψευδές και δημιουργεί ερωτήματα, ιδιαίτερα πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων. «Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές να πάψουν να παίζουν παιχνίδια με την αγωνία των παιδιών και των γονιών τους και να αφήσουν τις εξετάσεις έξω από τα παιχνίδια του κιτρινισμού και της φτηνής αντιπολίτευσης» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsonly.gr

To Top