Στον “αέρα” ο αθλητικός νόμος λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίεξων!

Μετά την απόφαση για άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς προτάθηκε από την κυβέρνηση ο Σταύρος Δήμας, βρίσκεται στον αέρα η ψήφιση του αθλητικού νόμου.

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς η κυβέρνηση “τρέχει” άμεσα τις εξελίξεις για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και αρχικά το θέμα πήγαινε για τον προσεχή Φλεβάρη, εντέλει η απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει τον Σταύρο Δήμα αλλάζει αρκετά το τοπίο.

Έτσι, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το “καυτό” ζήτημα του νέου αθλητικού νόμου, το οποίο έχει απασχολήσει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και αποτέλεσε θέμα πολλών αντιπαραθέσεων.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να εκλεγεί νέος πρόεδρος που θα διαδεχτεί τον Κάρολο Παπούλια πριν αλλάξει ο χρόνος, πάει πίσω το θέμα του νόμου που πρότεινε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Κατ’ αρχάς, να πούμε πως θα γίνουν τρεις ψηφοφορίες στις 17, στις 22 και στις 27 Δεκεμβρίου και για να βγει νέος ΠτΔ και πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 180 ψήφοι από την παρούσα Βουλή.

Εφόσον ισχύσει αυτό το σενάριο, ο νόμος θα αργήσει να κατατεθεί, αφού η ατζέντα θα περιλαμβάνει άλλα θέματα που έχουν προτεραιότητα, ενώ σε περίπτωση που δεν εκλεγεί νέος πρόεδρος, διαλύεται η Βουλή και πάμε σε εκλογές, όπερ σημαίνει ότι το προσχέδιο νόμου του Ανδριανού μένει στα… χαρτιά και μόνο.

Όπως και να ‘χει, πριν το νέο έτος δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει η οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή γι’ αυτό το θέμα, γεγονός που σίγουρα φέρνει μια… ανακούφιση στην ΕΠΟ, η οποία έτσι και αλλιώς ήταν αρνητική από την αρχή με τις διατάξεις του νόμου.

πηγή: sport24.gr

To Top