Στον αέρα τα «ΑΡΗΣτεια»!

Κίνδυνο αναβολής αντιμετωπίζει το κολυμβητικό τουρνουά «ΑΡΗΣτεια», το οποίο έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου! Η διεξαγωγή του βρίσκεται στον αέρα μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση της ΚΟΕ να αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι το τέλος του έτους, λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Η διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό της αιγίδα του ΑΣ Άρης, με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από σωματεία όλης της Ελλάδας, αποτελεί παραδοσιακά ένα σημαντικό τεστ προετοιμασίας στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα καθιστούν αμφίβολη την τέλεση των αγώνων στην προκαθορισμένη ημερομηνία και τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το διεθνές μίτινγκ «Αλεξάνδρεια», που είχε οριστεί στο καλεντάρι της ΚΟΕ για το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου, αλλά απειλείται ακόμα και με ματαίωση έπειτα από τις δυσάρεστες εξελίξεις…

«Στη δεδομένη στιγμή, η διεξαγωγή των ‘ΑΡΗΣτειων’ στην προκαθορισμένη ημερομηνία βρίσκεται στον αέρα, λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, αλλά και εξαιτίας της αναστολής κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας της Ομοσπονδίας μέχρι το τέλος του έτους. Πιστεύω ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και θα έχουμε σαφέστερη εικόνα για το πώς και πότε θα γίνουν οι αγώνες», δήλωσε στο PRESSARIS ο προπονητής κολύμβησης του Άρη, Γιάννης Νάτσιος.

Τα «ΑΡΗΣτεια» είχαν περάσει και πέρσι από πολλά κύματα, λόγω της διακοπής παροχής φυσικού αερίου στο Εθνικό κολυμβητήριο, γεγονός που είχε ως συνέπεια να μετατεθούν κατά δύο μήνες. Η διεξαγωγή των αγώνων ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το Νοέμβριο, αλλά τελικά μπόρεσε να πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου.

To Top