Στον αέρα τα τηλεοπτικά του μπάσκετ!

Σε ρήξη οδηγήθηκαν η διαφημιστική εταιρεία TAF που έχει αναλάβει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 με τον ΕΣΑΚΕ, σε ότι αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Οι δυο πλευρές δεν βρίσκουν λύση, γεγονός που προκαλεί “παγωμάρα” σε μια κρίσιμη καμπή για το πρωτάθλημα, όπου οι ομάδες αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας όπου παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος της διαφημιστικής εταιρείας Ντίνος Ντέρης ενημέρωσε ότι το ποσό των 1.700.000 ευρώ που αντιστοιχεί για τις 12 ομάδες (εκτός των “αιωνίων”) θα καταβληθεί με παρακράτηση 21% στο σύνολο του και όχι κατά το ήμισι όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί με διαφημιστικό χρόνο.

Με την εξέλιξη αυτή οι ομάδες καλούνται να εισπράξουν από μάξιμουμ 111.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι ΠΑΟΚ, Άρης και Πανιώνιος δεν θα αξιώσουν περισσότερα χρήματα λόγο εμπορικότητας, όπως έχουν υποστηρίξει αρχικά. Γιατί σ’ αυτή την περίπτωση και τα 111.000 ευρώ θα είναι μακρινός στόχος για τις μικρομεσαίες ομάδες!

Ουσιαστικά αυτή η εξέλιξη δρομολογεί εκ νέου συζητήσεις με την ΕΡΤ για να βρεθεί μια λύση, καθώς αυτή την ώρα όλα είναι στον αέρα. Οι εκπρόσωποι των ομάδων “πάγωσαν” και οι τόνοι ανέβηκαν πολύ όταν ο εκπρόσωπος της διαφημιστικής εταιρείας άφησε να εννοηθεί ότι εάν δεν συμφωνούν με την πρόταση μπορεί να αποσυρθεί. Εκείνη τη στιγμή άναψαν τα αίματα και ζητήθηκε από τον Ντίνο Ντέρη να βγει από την αίθουσα! Πάντως, η TAF βάση της σύμβασης έχει δικαίωμα για την τελική πρόταση, γεγονός που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εκπρόσωποι των ομάδων έμειναν να παρακολουθούν ότι συνέβη αποσβολομένοι… Άλλωστε, έχει φτάσει το τέλος του χρόνου και ακόμη συμβόλαιο με υπογραφή για τα τηλεοπτικά δεν υπάρχει. Πόσο μάλιστα, όταν αυτή την ώρα απειλείται η αρχική συμφωνία, γεγονός που θα προκαλέσει αναταραχή στις περισσότερες ΚΑΕ, όσον αφορά την λειτουργία τους…

Πηγή: basketnet.gr

 

To Top