ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Στον αέρα το μνημόνιο Άρη-Καλαϊτζίδη! Για ποιους λόγους μπαίνει θέμα εγκυρότητας!

Στον αέρα είναι η εγκυρότητα του μνημονίου που υπογράφηκε μεταξύ του Α.Σ Αρης και του Αλεξ Κάλας το οποίο εάν εφαρμοστεί δίνει σχεδόν… χαριστικά στον ομογενή επιχειρηματία το προνόμιο να παραμείνει ΕΦΟΡΟΣ της ομάδας ακόμη και στην απευκταία περίπτωση που ο Αρης παραμείνει στην Γ’ Εθνική!

Σύμφωνα με το καταστατικό του Α.Σ. Αρης, συμβάσεις με τρίτους έχει δικαίωμα να υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου, ύστερα από εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου η οποία του δίνεται μετά από συνεδρίαση και εγγραφή της απόφασης στο βιβλίο των πρακτικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα«Μetrosport» παρόμοια διαδικασία δεν ακολουθήθηκε στην περίπτωση της υπογραφής μίας τόσο σοβαρής σύμβασης, όπως είναι το μνημόνιο με τον κ. Κάλας.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ:

“Ερωτηθείς από τη «Μ» ο πρόεδρος του Α.Σ. Αρης κ. Οικονόμου για το θέμα απάντησε ότι «υπήρξε προφορική εξουσιοδότηση από τα μέλη του δ.σ. προς το πρόσωπο μου». Όταν όμως του κάναμε γνωστό ότι τούτο, πιθανόν, να αποτελεί παράβαση του καταστατικού έδειξε να αιφνιδιάζεται γιατί προφανώς δεν γνώριζε όλα τα άρθρα του.

Περισσότερο κατατοπιστικός για το θέμα ήταν ο αντιπρόεδρος της διοίκησης την ημέρα που υπογράφηκε το μνημόνιο ο κ. Ταουξίδης ο οποίος υποστηρίζει ότι «ποτέ δεν δόθηκε εξουσιοδότηση, ούτε κρατήθηκε πρακτικό διοικητικού συμβουλίου με θέμα την υπογραφή του μνημονίου από τον κ. Οικονόμου» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Αντιθέτως τηρήθηκαν όλες οι παραπάνω διαδικασίες όταν εξουσιοδοτήσαμε τον πρόεδρο να υπογράψει την εκκαθάριση. Ποια λοιπόν είναι η διαφορά των δύο περιπτώσεων και στην μία ο κ. Οικονόμου ήθελε εξουσιοδότηση και στην άλλη όχι;»”.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Ταουξίδης, όπως και ο κ. Τσούλιας παραιτήθηκαν από την διοίκηση στις 24 Φεβρουρίου, ενώ το μνημόνιο είχε υπογραφεί στις 18/2 και ο κ. Οικονόμου ανέλαβε πρόεδρος στις 15/01/2015.

Μ’ αυτά τα δεδομένα μπαίνει ένα σοβαρό τυπικό θέμα για την εγκυρότητα της σύμβασης από τη στιγμή που ο πρόεδρος του Α.Σ. Αρης υπέγραψε χωρίς να έχει στα χέρια του πληρεξούσιο από το δ.σ. για την πράξη του αυτή!

Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι έπρεπε να γίνει γενική συνέλευση για να οριστεί το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου, κάτι που δεν έγινε, ενώ αναφέρεται στο άρθρο 6 και στο… big bonus στην πλευρά Κάλας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Το big bonus

“Στο άρθρο 6 με τίτλο «Ειδικοί όροι» το οποίο δεν υπήρχε στο αρχικό μνημόνιο της 5ης Φεβρουαρίου ο Α.Σ. Αρης επιβραβεύει τον κ. Κάλας ακόμη και στην περίπτωση που η ομάδα δεν ανέβει στην Football League! Αναλυτικά προβλέπεται: «Ενδεχόμενη  ανάληψη της ομάδας και πάλι από τον Αλεξ Κάλας θα πρέπει να επανασυμφωνηθεί εγγράφως και με τη νέα έγγραφη σύμβαση του ΕΦΟΡΟΥ, έχοντας δικαίωμα προτίμησης έναντι παρόμοιων χρηματικά τυχόν προσφορών από επενδυτές που ενδιαφέρονται για την ανάληψη της ομάδας».

Ακόμη στο ίδιο άρθρο ενώ στο αρχικό, προς υπογραφή μνημόνιο, υπήρχε ρήτρα 260.000 ευρώ σε περίπτωση που αποχωρούσε οικειοθελώς ο κ. Κάλας από την ομάδα, στο υπογεγραμμένο μνημόνιο η ρήτρα που μπήκε ήταν μόνο 100.000 ευρώ.

To Top