ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οι 8 – Σε αναμμένα κάρβουνα οι Τούρκοι

Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως οι 8 πραξικοπηματίες θα ζητήσουν και αναμένεται να λάβουν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν πολλοί είναι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι και τα κανάλια που έχουν στηθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης, αναμένοντας την προσαγωγή των στρατιωτικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί κατηγορούνται ότι μπήκαν παράνομα στη χώρα μας και ότι δεν είχαν λάβει σχετική άδεια για να πετάξουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί θα προσαχθούν στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης σήμερα το μεσημέρι με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους δεν γνώριζαν ότι γινόταν πραξικόπημα και ισχυρίζονται ότι απλά εκτελούσαν εντολές.

Με τη σύλληψή τους έχει ασχοληθεί προσωπικά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε χθες ότι δεν θα αγνοήσει το αίτημα του λαού για επαναφορά του μέτρου της θανατικής ποινής και ότι θα το συζητήσει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Τουρκία είναι σε αναμμένα κάρβουνα και ο κ. Ερντογάν αποκάλυψε ότι από την τηλεφωνική του συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα προέκυψε ότι: «Η Ελλάδα θα εκδώσει στην Τουρκία τους 8 πραξικοπηματίες μέσα σε 15 με 20 μέρες».

inner

Τούρκοι δημοσιογράφοι και κανάλια έχουν στηθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης

inner

Η δικηγόρων των Τούρκων πραξικοπηματιών Ιλια Μαρινάκη

Πηγή: protothema.gr

To Top