Στον Εισαγγελέα καταγγελίες εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας ΑμεΑ!

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δύο αναφορές – καταγγελίες εναντίον της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ και του πρόεδρου της, Γιώργου Φουντουλάκη.

Η πρώτη αφορά σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αναφορικά με τις επιχορηγήσεις που ελάμβανε η ΕΟΑΜΑμεΑ από την ΓΓΑ, κακοδιαχείριση, αλλά και απειλές, εκβιασμούς και λεκτική βία από τον πρόεδρο, ο οποίος εγκαλείται ακόμα και για πλαστογραφία εγγράφου!

Ειδικότερα, στην καταγγελία που υποβλήθηκε στον κ. Αυγενάκη και προωθήθηκε στην Εισαγγελία, προσκομίζονται έγγραφα και αναφέρονται απ’ ευθείας αναθέσεις, κατατμήσεις συμβάσεων και παράκαμψη όλων των νόμιμων διαδικασιών που προβλέπονται για τις δημόσιες συμβάσεις, χρηματοδότηση ΜΚΟ από τις εισροές των χορηγιών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και πλείστα παραδείγματα αυταρχικής συμπεριφοράς και κατάχρησης εξουσίας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Την καταγγελία υπέβαλλαν 11 Παραολυμπιονίκες (Γεώργιος Καπελάκης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Μανώλης Στεφανουδάκης, Fernandes Chejon, Αλεξάνδρα Δήμογλου, Αλέξανδρος Χελμούτ Ταξιλδάρης, Ανδρέας Κατσαρός, Ευθύμης Καλαράς, Γιάννης Κωστάκης, Κώστας Καραούζας, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη), έξι Πρωταθλητές (Γιάννης Ζαχαριουδάκης, Κωνσταντίνος Στυλιανάκης, Μιχάλης Λεμονής, Ιωάννης Ζάχος, Ιωάννης Κουκουλάκης, Φίλιππος Παπαδάκης) τρεις εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων ΑμεΑ (Μεγαλόνησος, Καστελλάνοι, Ηρόδικος) και ο προπονητής Ιπποκράτης Σκαντζάκης.

Η δεύτερη αναφορά από τον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ευάγγελο Λώνα, τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Ιωάννη Κωστάκη και την Αντωνία Δρακάκη (συνταξιούχο ΑμεΑ και μέλος συλλόγου ΑμεΑ) κάνει λόγο για εκβιασμούς, λεκτική βία και εκφοβισμό, απευθείας αναθέσεις συμβάσεων χωρίς διενέργεια διαγωνισμού, διασπάθιση χρήματος κλπ.

To Top