Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες αστυνομικού για σχέσεις εξάρτησης αστυνομικών – οπαδών και ομάδων

Στον εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση συγκεντρώνεται σχετικό υλικό μετά τις καταγγελίες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στις οποίες αναφέρονται σχέσεις εξάρτησης μεταξύ αστυνομίας – οπαδών και ομάδων.

Την είδηση γνωστοποίησε η Ελληνική Αστυνομία με σχετική ανακοίνωση:

«Σχετικά με ηχητικό απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης σε σταθμό της Θεσσαλονίκης, που περιέχει δηλώσεις ατόμου το οποίο επικαλείται ότι φέρει την ιδιότητα του αστυνομικού και αναπαράγεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με εντολή του συγκεντρώθηκε σχετικό υλικό το οποίο θα αποσταλεί άμεσα για ποινική αξιολόγηση».

Πρόκειται για έναν ο οποίος βγήκε στο metropolis υποστηρίζοντας πώς είναι αστυνομικός και υπηρετεί στην Υπηρεσία Αθλητικής Βίας. Ανώνυμα, διερευνάται αν πρόκειται για αστυνομικό καταρχήν και κατόπιν αν είναι εν ενεργεία ή απόστρατος.

Συγκεκριμένα ο άνδρας ανέφερε μεταξύ άλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό: «Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο σώμα, αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ και είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και μου έχει τύχει πολλές φορές σαν περιστατικό. Μου είχε πει ένας ανώτερος μου ότι αν συνεχίσουμε θα βρεθούμε και οι δύο στο Σουφλί. μαζί με τα νερά, είχαμε βρει σε καπνογόνα αλλά και πιστόλια ευθείας βολής, ήμουν παρών στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια για να τα παραλάβουν, ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε».

To Top