ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον “κουβά” για 1,5 χρόνο λόγω στοιχήματος

Ο Τζόι Μπάρτον αποκλείστηκε από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για 1,5 χρόνο, μετά από την παραδοχή του ότι επί δέκα χρόνια στοιχημάτιζε σε αγώνες και διοργανώσεις.

Βαρύς έπεσε ο “πέλεκυς” της αθλητικής δικαιοσύνης για τον Τζόι Μπάρτον, ο οποίος θα μείνει εκτός ποδοσφαίρου για 1,5 χρόνο, εξαιτίας της παράβασης κανονισμών περί στοιχηματισμού, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA).

Ο εκκεντρικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ πολλάκις με τη συμπεριφορά του εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου αλλά για διαφορετικού είδους υποθέσεις, φέρεται να στοιχημάτισε 1.260 φορές μεταξύ 26 Μαρτίου 2006 και 13 Μαΐου 2016 σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ή διοργανώσεις, ενέργεια που συνιστά παράβαση του κανονισμού E8 του πειθαρχικού κώδικα της FA.

Κατά την απολογία του στην Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Επιτροπή, ο μέσος της Μπέρνλι παραδέχθηκε τον στοιχηματισμό και τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 30.000 λιρών.

Ο 34χρονος πρώην μέσος των Μάντσεστερ Σίτι, Νιούκαστλ, ΚΠΡ και Μαρσέιγ, ο οποίος έχει αγωνιστεί μία φορά με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας το 2007 σε φιλικό κόντρα στην Ισπανία, είχε πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι από την Μπέρνλι στη Ρέιντζερς, ωστόσο έφυγε τον Νοέμβριο (κι επέστρεψε στην Μπέρνλι τον Ιανουάριο), μετά από τιμωρία του για καυγά με τον τότε προπονητή Μαρκ Γουόρμπαρτον.

To Top