Στον “κουβά” 750.000.000 ευρώ σε 4 χρόνια για να… αποτυγχάνει στην Ευρώπη η Γιουβέντους!

H Βιγιαρεάλ θριάμβευσε μέσα στο Τορίνο (3-0), ταπείνωσε την ανούσια Γιουβέντους και προκρίθηκε πανάξια στα προημιτελικά του Champions League. Από την άλλη η «Γηραιά Κυρία» καλείται πλέον να επικεντρωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις μετά τον αποκλεισμό στους «16» για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Πέρασαν εκείνες οι μέρες που η Γιουβέντους ήταν μια από τις πιο επίφοβες ομάδες στην ήπειρο. Την τελευταία δεκαετία, οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να φτάσουν σε τελικό Champions League δύο φορές, ωστόσο δεν κατάφεραν ποτέ να σηκώσουν την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά».

Τα τελευταία χρόνια οι ιθύνοντες της ιταλικής ομάδας έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη τους προκειμένου να αναβαθμίσουν το ρόστερ τους και να φτάσουν σε επιτυχίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χρονιά που αποκτήθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η Γιουβέντους ξόδεψαν περίπου 260 εκατομμύρια ευρώ για ηχηρές μεταγραφές όπως αυτή του Πορτογάλου αστέρα αλλά και των Ντάγκλας Κόστα, Λεονάρντο Μπονούτσι και Ζοάο Κανσέλο.

Η εξασφάλιση του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν άλλαξε το μέλλον της Γιουβέντους, η οποία είναι η ομάδα που έχει χάσει τους περισσότερους τελικούς στην Ευρώπη (7). Συγκεκριμένα, έχει προκριθεί στη φάση των «16» μόνο μία φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τα συνεχόμενα έξοδα αυτές τις σεζόν, ξοδεύοντας έως και 776 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt, όχι μόνο δεν βοήθησαν την Γιουβέντους στο Champions League, αλλά την οδηγούν σε ακόμη μία αποτυχημένη χρονιά φέτος και στην Ιταλία.

To Top