Στον τελικό η Γαλλία, λύγισε 1-0 το Βέλγιο

To 1998 ήταν ο Τουράμ και 20 χρόνια μετά ο Ουμτιτί! Ο Γάλλος αμυντικός με άπιαστη κεφαλιά ήταν ο από μηχανής θεός για τους «τρικολόρ» που λύγισαν με 1-0 την αντίσταση του Βελγίου και προκρίθηκαν στον τρίτο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία τους!

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί, 20 χρόνια μετά τα καθοριστικά γκολ του Λιλιάν Τουράμ στον αξέχαστο ημιτελικό με την Κροατία, πήρε τον ρόλο του απροσδόκητου ήρωα. Με άπιαστη κεφαλιά στην έναρξη της επανάληψης νίκησε τον Κουρτουά κι έστειλε την Γαλλία στον τελικό του «Λουζνίκι» (1-0), απέναντι στους αξιόμαχους Βέλγους που είδαν το όνειρο να σβήνει άδοξα.

Στον προημιτελικό με την Ουρουγουάη χρειάστηκε ένα καλά εκτελεσμένο στημένο και το κεφάλι του Βαράν για να δώσει την λύση στην Γαλλία. Το σκηνικό επαναλήφθηκε κι εδώ μόνο που σε ρόλο πρωταγωνιστή ήταν ο έτερος στόπερ. Ο Σαμουέλ Ουμτιτί πήρε στον αέρα τον Φελαϊνί και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ (51’, 1-0), ένας απροσδόκητος σωτήρας σε ημιτελικό Μουντιάλ, όπως ο Λιλιάν Τουράμ σε αυτόν του 1998!

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Λούκας Ερνάντεθ, Πογκμπά, Καντέ, Ματουιντί (85’ Τολισό), Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (83’ Ν’ Ζονζί).

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Σαντλί (90’ Μπατσουαγί), Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Ντεμπελέ (59’ Μέρτενς), Βίτσελ, Φελαϊνί (80’ Καράσκο), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

To Top