ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον τελικό η Μπαρτσελόνα με χατ-τρικ του Σουάρες (videos)

Με χατ-τρικ του Λουίς Σουάρες η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 την Γκουανγκτζού Εβεργκράντε και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρίβερ Πλέιτ την Κυριακή (20/12) στις 12:30.

Το πρώτο ημίχρονο, εκτός από το πρώτο γκολ του Λουίς Σουάρες, είχε δύο καλές ευκαιρίες του Μουνίρ Ελ Χανταντί από μπαλιές του Ινιέστα, αλλά και έναν σοβαρό τραυματισμό.

Ο αριστερός μπακ των Κινέζων, Ζου Ζενγκ, έσπασε το αριστερό πόδι του στο 34΄’, με τον αστράγαλο να γυρίζει προς τα έξω και την εικόνα να προκαλεί φρίκη (κάταγμα κνήμης-περόνης).

Το γκολ του Σουάρες ήρθε 4 λεπτά μετά την αλλαγή, με τον Ουρουγουανό να ανοίγει το σκορ στο 39′ με κοντινό πλασέ, έπειτα από το σουτ του Ίβαν Ράκιτιτς και την απόκρουση του Λι Σουάι.

Έπρεπε να δεχτεί τέρμα η Γκουανγκτζού Εβεργκράντε για να απειλήσει πρώτη φορά, με τον Κλαούντιο Μπράβο όμως να αποκρούει την κεφαλιά του Παουλίνιο στο 41′.

Στο 50′ ουσιαστικά… τελείωσαν όλα, με τον Σουάρες να κάνει να το 2-0 με κοντινό σουτ στην κίνηση έπειτα από κοντρόλ με το στήθος στην μπαλιά του Ινιέστα, ενώ ο Ουρουγουανός συμπλήρωσε το χατ-τρικ του με πέναλτι στο 67′ (περισσότερο το κέρδισε ο Ελ Χανταντί, παρά ήταν).

Ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν στην διάθεση του Λουίς Ενρίκε λόγω κολικού του νεφρού και ίσως χάσει και τον τελικό, όπου δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ο Νεϊμάρ (ήταν στον πάγκο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα (76′ Αντριάνο), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (81′ Σέρτζι Σαμπέρ), Σέρτζι Ρομπέρτο (72′ Σάντρο Ραμίρεθ), Ελ Χανταντί, Λουίς Σουάρες.

ΓΚΟΥΑΝΓΚΤΖΟΥ: Λι Σουάι, Ζαν Λιπένγκ, Φενγκ Σιαοτίνγκ, Κιμ Γιουνγκ-Γκουόν, Ζου Ζενγκ (35′ Λι Ξουεπένγκ), Παουλίνιο, Ζενγκ Ζι, Χουάνγκ Μποουέν, Ζενγκ Λονγκ, Ρικάρντο Γκουλάρ, Έλκεζον (67′ Γκάο Λιν).

Πηγή: sport24.gr

To Top