Στον τελικό η Ντόρτμουντ!

Η Ντόρτμουντ μπορεί να ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” αλλά πήρε το εισιτήριο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ στις 25 Μαΐου χάρη στο 4-1 του πρώτου ημιτελικού. Οι κιτρινόμαυροι περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλο τους στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Μπάγερν Μονάχου που θα γίνει στο Καμπ Νου (φαβορί οι Βαυαροί με το 4-0 του πρώτου αγώνα).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο  η Ντόρτμουντ έζησε έναν… εφιάλτη. Δέχθηκε δύο γκολ από την Ρεάλ (2-0) και «φλέρταρε» με τον αποκλεισμό αλλά τελικά κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Οι Γερμανοί έχοντας ως παρακαταθήκη το 4-1 του πρώτου αγώνα και αφού ξεπέρασαν την «τρικυμία» του πρώτου 15λεπτου, στάθηκαν στο ύψος τους. «Πάγωσαν» τον ρυθμό, είχαν ευκαιρίες (τρεις με τον Λεβαντόφσκι) να πετύχουν και γκολ και έφτασαν μέχρι το 80΄να κρατούν χαλαρά την πρόκριση στα χέρια τους.

Το γκολ του Μπενζεμά στο 83΄όμως τα άλλαξε όλα. Η Ρεάλ και ο κόσμος της το πίστεψε και το έδειξε με το 2-0 του Ράμος στο 88΄. Τα εφτά λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, ήταν εφιαλτικά για την γερμανική ομάδα που «τρόμαξε» αλλά τελικά πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντιέγκο Λόπεθ, Εσιέν, Κοεντράο (57′ Κακά), Ράμος, Βαράν, Τσάμπι Αλόνσο (67′ Κεντίρα), Μόντριτς, Οζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (57′ Μπενζεμά).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Μπέντερ (90’+1′ Σαντάνα), Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Ρόις, Γκέτσε (14′ Γκροσκρόιτς), Λεβαντόφσκι (87′ Κελ).

To Top