ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον τελικό με ανατροπή η Ρεάλ

H Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι η αντίπαλος της Γκρέμιο στον τελικό του FIFA Club World Cup, καθώς νίκησε 2-1 την Αλ Τζαζίρα στον ημιτελικό, κάνοντας ανατροπή με τα τέρματα των Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ.

Η ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, της οποίας προπονητής είναι ο Χενκ τεν Κάτε, έκανε αρκετά καλή εμφάνιση, έχοντας κορυφαίο τον τερματοφύλακα, Αλί Κχασεΐφ, ο οποίος όμως τραυματίστηκε.

H Ρεάλ τιμωρήθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες της στο 41′, με τον Ρομαρίνιο να ανοίγει το σκορ για την Αλ Τζαζίρα, με εξαιρετικό πλασε σε αντεπίθεση (1-0).

Στο 47′ η Αλ Τζαζίρα πανηγύρισε και δεύτερο γκολ, αλλά τελικά ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ από το VAR, κάτι που είχε γίνει στο πρώτο ημίχρονο για τη Ρεάλ.

Στο 51′ ο Κχασεΐφ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού και μόλις δύο λεπτά αργότερα η Ρεάλ κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1), με τον Αλ Σενανί να μην μπορεί να σταματήσει το διαγώνιο σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο, από την πάσα του Μόντριτς.

Ο Καρίμ Μπενζεμά είχε δοκάρι στο 66′ και στο 69′, ενώ στο 81′ άφησε τη θέση του στον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σκόραρε! Αρχικά πίστεψαν πως έκανε ασίστ, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο που προσπάθησε να κάνει “τακουνάκι” δεν βρήκε την μπάλα, έτσι σκόρερ είναι ο Μπέιλ στο 81′. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η Αλ Τζαζίρα θα παίξει στον μικρό τελικό με την Πατσούκα το Σάββατο (16/12) στις 16:00 και στις 19:00 θα διεξαχθεί ο τελικός, Ρεάλ – Γκρέμιο. Αν οι Ισπανοί κερδίσουν, θα φτάσουν τις 3 κατακτήσεις, οι οποίες μάλιστα θα είναι τα 4 τελευταία χρόνια.

ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ (5-3-2): Κχασεΐφ (51′ Αλ Σενανί), Αλ Ατάς, Φαγέζ, Αγέντ, Ζουμά, Αμπαΐντ, Αλχαμαντί (60′ Αλ Οταϊμπά), Γιουσέφ, Μπουσουφά, Ρομαρίνιο, Μαμπκχουτ.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Χακιμί, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (68′ Λούκας Βάθκεθ), Ίσκο (68′ Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (81′ Μπέιλ).

To Top