Στον τελικό του Κυπέλλου Αργεντινής η Μπόκα, περιμένει τη Ρίβερ! (videos)

Στο κυνήγι ενός μοναδικού «τρεμπλ» παρέμεινε η Μπόκα Τζούνιορς, που προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αργεντινής κερδίζοντας την Ντεπορτίβο Μέρλο με 5-4 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 1-1). Ίσως μάλιστα ο τελικός έχει γεύση «el clasico», αφού στο άλλο ζευγάρι αναμετριούνται η Ρίβερ Πλέιτ και η Ράσινγκ Κλουμπ!

Η Μπόκα, που απέχει μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κλαουσούρα και επιπλέον βρίσκεται στους «4» του Κόπα Λιμπερταδόρες, πλησίασε σ’ έναν ακόμη τίτλο, έστω κι αν δυσκολεύτηκε. Οι «Γενοβέζοι» προηγήθηκαν με καταπληκτικό φάουλ του Ρικέλμε στο 57’, που ξεσήκωσε το «Μπομπονέρα», αλλά η Ντεπορτίβο Μέρλο της Β’ κατηγορίας ισοφάρισε με τον Φρίντριχ στο 89’ και έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί, η ομάδα του Χούλιο Φαλσιόνι αποδείχθηκε απόλυτα εύστοχη, σε αντίθεση με την αντίπαλό της, που έχασε το προτελευταίο πέναλτι (ο τερματοφύλακας Σόσα απέκρουσε την εκτέλεση του Φρίντριχ, του παίκτη είχε ισοφαρίσει στην εκπνοή). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Μπόκα είχε βγει νικήτρια στα πέναλτι και στον προημιτελικό με τη Ροσάριο Σεντράλ, τρεις μέρες νωρίτερα!

Στο άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης, συγκρούονται η Ράσινγκ Κλουμπ και η Ρίβερ Πλέιτ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανή η σύγκρουση των δύο αιώνιων αντιπάλων στον τελικό της διοργάνωσης, ένα χρόνο μετά το τελευταίο επίσημο «el clasico», λόγω του υποβιβασμού των «Μιγιονάριος» στη Β’ κατηγορία.

Το εκπληκτικό γκολ του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε (1-0):

Η διαδικασία των πέναλτι και η πρόκριση της Μπόκα:

To Top