Στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας η Λειψία με γκολ στο 121′ από τον Φόρσμπεργκ (video)

Χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο της παράτασης για να καταφέρει η Λειψία να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βέρντερ Βρέμης, να κερδίσει με 2-1 στο 121′ χάρη στο γκολ του Φόρσμπεργκ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Εκεί ο Χουάνγκ Τσαν βρήκε δίχτυα στο 93′. Οι παίκτες του Νάγκελσμαν συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Πόουλσεν με ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας της Βέρντερ έστρωσε στον Νοτιοκορεάτη, ο οποίος κοντρόλαρε την μπάλα και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να αντιδράσουν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους της παράτασης.

Ο Ουπαμεκανό έκανε τραγικό λάθος, δείγμα κούρασης, γυρίζοντας την μπάλα προς τον Γκουλάσι αδύναμα, με τον Μπίτενκουρτ να προλαβαίνει τον Ούγγρο τερματοφύλακα στην έξοδο και αφού τον απέφυγε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 121′ ο Φόρσμπεργκ πέτυχε το λυτρωτικό γκολ και έστειλε τη Λειψία στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Χουάνγκ Τσαν από σκόρερ άλλαξε ρόλο και έγινε δημιουργός και με ωραία κεφαλιά πάσα, βρήκε τον Σουηδό μεσοεπιθετικό εντός μικρής περιοχής και αυτός με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Παβλένκα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Βέρντερ Βρέμης: Παβλένκα, Γκεμπρεσιλασιέ, Βελίκοβιτς, Μοϊσάντερ, Αογκούστινσον, Γκρος, Έγκεσταϊν, Μπομ, Σάργκεντ, Σέλκε, Φούλκρουγκ.

Λειψία: Γκουλάσι, Όρμπαν, Κονάτε, Ουπαμεκάνο, Μουκιέλε, Καμπλ, Χάινταρα, Ανχελίνιο, Όλμο, Σάμπιτσερ, Σόρλοθ.

To Top