Στον τελικό του Κόπα Άφρικα η Σενεγάλη

Ένα 20λεπτο ήταν αρκετό για τη Σενεγάλη, καθώς από το 70′ και μετά πέτυχε τρία γκολ και νίκησε με 3-1 την Μπουρκίνα Φάσο και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κόπα Αφρικα, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Καμερούν – Αίγυπτος.

Η Σενεγάλη ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος από την Μπουρκίνα Φάσο και είχε ευκαιρίες με τους Σις (15’) και Ντιεντιού (26’), αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Στο 45+6’ οι Λέοντες της Τερανγκά κέρδισαν πέναλτι, αλλά μετά την εξέταση του VAR ο ρέφερι πήρε πίσω την αρχική του απόφαση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος η Σενεγάλη ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεσή της και στο 70’ ο  Ντιαλό από κοντά έκανε το 1-0 για την ομάδα του Παπέ Αμπού Σισέ. Εξι λεπτά αργότερα οι συμπατριώτες του «ερυθρόλευκου» αμυντικού έκαναν το 2-0 με τον Ντιένγκ.

Η Μπουρκίνα Φάσο αντέδρασε και στο 82’ ο Τουρέ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 2-1 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Στο 87’ όμως οι Σενεγαλέζοι σκόραραν για τρίτη φορά στην αναμέτρηση, αυτή τη φορά με τον Μανέ και σφράγισαν τη νίκη – πρόκριση.

Στο 90+2’ ο Παπέ Αμπού Σισέ μπήκε ως αλλαγή, παίρνοντας τη θέση του Μεντί και ένα λεπτό αργότερα αντίκρισε κίτρινη κάρτα.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κόφι (36’ Ουεντραογκό), Νταγιό, Γιάγκο, Καμπορέ, Ταπσόμπα, Τουρέ, Μπαντέ (81’ Α.Ταπσόμπα), Γκουϊρά (81’ Ουαταρά), Μπ.Τραορέ, Σανγκαρέ, Μπαγιάλα (60’ Σανόγκο)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Μεντί, Κουλιμπαλί, Σις, Σαρ, Ντιαλό, Κουγιατέ (65’ Π.Γκέιγ), Γκέιγ, Ν.Μεντί (90+3′ Π.Σισέ), Ντιένγκ, Μανέ, Ντιεντιού (65’ Ι.Σαρ)

Στον τελικό του Κόπα Άφρικα η Σενεγάλη με αυτογκόλ!

Σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό που είχε δύο χαμένα πέναλτι και ένα νικητήριο αυτογκόλ, η Σενεγάλη του Πάπε Αμπού Σισέ απέκλεισε την Τυνησία του Γιασίν Μεριά.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

To Top