Στον τελικό του Λιμπερταδόρες η Μπόκα Τζούνιορς, επικράτησε στα πέναλτι της Παλμέιρας του Φερέιρα

Στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες για 12η φορά στην ιστορία της προκρίθηκε η Μπόκα Τζούνιορς, η οποία τα ξημερώματα επικράτησε στα πέναλτι (4-2, 1-1 στην κανονική διάρκεια) της Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα.

Η ομάδα από το Μπουένος Άιρες ήταν αρκετά τυχερή, αφού έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Μάρκος Ρόχο στο 66ο λεπτό του δεύτερου ημιτελικού με τους Βραζιλιάνους και της σπουδαίας απόκρουσης του Σέρχιο Ρομέρο στο ανάποδο ψαλιδάκι του Ρόνι, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Τώρα οι Αργεντίνοι θα έχουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ρεκόρ της Ιντεπεντιέντε, η οποία μετράει επτά κατακτήσεις έναντι έξι της Μπόκα που έχει και πέντε χαμένους τελικούς, με τελευταίο αυτόν του 2018 στον «εμφύλιο» με τη Ρίβερ Πλέιτ, που είχε διεξαχθεί λόγω επεισοδίων στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπόκα Τζούνιορς προηγήθηκε στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης με όμορφη προβολή του Έντισον Καβάνι και οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έπαιζαν με έναν παίκτη περισσότερο, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον «κεραυνό» του Χοακίν Πικερές.

Στη διαδικασία των πέναλτι, όμως, ο Ρομέρο έβαλε δύο «στοπ», στις εκτελέσεις των Ράφαελ Βέιγκα και Γκουστάβο Γκόμες, με τον Γκιγέρμο Φερνάντες να ευστοχεί στο κρίσιμο για την Μπόκα πέναλτι και να τη στέλνει στον τελικό της 4ης Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Φλουμινένσε του Μαρσέλο, που έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.

To Top