Στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Τιμ

Λύθηκε ο… γρίφος του Μάρκο Τσεκινάτο! Ο Ντόμινικ Τιμ λύγισε τον 25χρονο Ιταλό σε straight sets και πέρασε σε τελικό Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

24χρονος Αυστριακός, που απέκλεισε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros τον Στέφανο Τσιτσιπά, πήρε τη νίκη με 7-5, 7-6(10), 6-1 και θα περιμένει τώρα την εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ο Τιμ είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει σταματήσει τον Ράφα στο χώμα τα δύο τελευταία χρόνια, με ισάριθμες νίκες (Ρώμη 2017, Μαδρίτη 2018)!

Ο Νο.8 τενίστας στον κόσμο έχει ήδη γράψει ιστορία για την πατρίδα του, καθώς έγινε ο δεύτερος τενίστας από την Αυστρία (μετά τον Τόμας Μούστερ) που φτάνει σε τελικό Grand Slam.

Δεν ήταν, βέβαια, και πολύ εύκολο το έργο του, τουλάχιστον στα δύο πρώτα σετ. Ήταν, βλέπετε, και η επιμονή του να υποδέχεται το σερβίς του Τσεκινάτο… χιλιόμετρα πίσω από την baseline, με αποτέλεσμα ο Ιταλός να τον… σκοτώνει με τα drop shots του.

Κατάφερε, όμως, έστω και την… τελευταία στιγμή να καθαρίσει το πρώτο σετ και όταν μετά έμεινε όρθιος στο συναρπαστικό τάι μπρέικ του δεύτερου (όπου ο Τσεκινάτο είχε τρία σετ πόιντ), όλα πλέον ξεκαθάρισαν…

Ο Τιμ πήρε το τρίτο σετ με συνοπτικές διαδικασίες στη συνέχεια και θα προσπαθήσει την Κυριακή να κάνει την υπέρβαση, κατακτώντας τον πρώτο Grand Slam τίτλο του.

Αν ο Ράφα ξεπεράσει το εμπόδιο του Ντελ Πότρο, όπως είναι και το πιο λογικό, θα πρέπει πραγματικά ο Τιμ να ξεπεράσει τον εαυτό του!

Κάτι που ήδη έκανε στο Παρίσι ο Τσεκινάτο, καθώς ο τενίστας από το Παλέρμο, Νο.72 στον κόσμο, δεν είχε ούτε νίκη σε Grand Slam πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Πέτυχε πέντε… μαζεμένες, πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά σταματώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τη Δευτέρα θα κάνει την πρώτη είσοδό του στο Top 30! Όχι και άσχημα…

Πηγή: sdna.gr

To Top