Στον τελικό του Super Cup Ισπανίας η Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η «καρδιά» των Βάσκων «μίλησε» στον δεύτερο ημιτελικό του ισπανικού Super Cup, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να «επιστρέφει» απ’ το αυτογκόλ του Ουνάι Σιμόν και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης επικρατώντας με 2-1 χάρις σε δύο «χτυπήματα» στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Μετά από ένα «στείρο» πρώτο ημίχρονο, όπου η Μπιλμπάο έχασε τις πιο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ινιάκι Γουίλιαμς, η Ατλέτικο πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 62′, όταν μετά από κεφαλιά του Φέλιξ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι, βρήκε στην πλάτη του Ουνάι Σιμόν και πέρασε τη γραμμή, κάνοντας το 1-0 για τους «ροχιμπλάνκος».

Στο 77′ ο «δαιμόνιος» Μουνιαΐν «σέρβιρε» προς τον Άλβαρες το γκολ της ισοφάρισης, ενώ στο 81′ ο 19χρονος Νίκο Γουίλιαμς (αδερφός του Ινιάκι) πήρε το… ριμπάουντ μετά την αποκρουση της άμυνας της Ατλέτικο και με τρομερό πλασέ στην κίνηση, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (16/01) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων η Ατλέτικο έμεινε με δέκα παίκτες μετά την απευθείας αποβολή του Χιμένες.

Να υπενθυμιστεί ότι η διοργάνωση του ισπανικού Super Cup διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

To Top