“Στοπ” στον Φαγιέ και ανοίγει ο δρόμος για το “διπλό”

Αν ο Άρης θέλει να περάσει νικηφόρα από την Ελευσίνα σήμερα εξυπακούεται ότι πρέπει να περάσει… χειροπέδες στον Μοχάμεντ Φαγιέ. Είναι πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ του Πανελευσινιακού, αλλά και πρώτος στην αξιολόγηση και τα λεπτά συμμετοχής. Είναι το βαρόμετρο του σημερινού αντίπαλου του Άρη και (δυστυχώς) παίζει στην ίδια θέση που ο Άρης σήμερα μετράει μια πολύ σοβαρή απώλεια (Βεζένκοφ).

Ο Σενεγαλέζος φόργουορντ (28 ετών, 2,08μ.) έκανε την εμφάνισή του στο ελληνικό προσκήνιο την περσινή χρονιά με την φανέλα του Ίκαρου. Σε 28 αγώνες πέρσι (κανονική διάρκεια και πλέι οφ) είχε 10 πόντους και 5,8 ριμπάουντ μέσο όρο, σουτάροντας σχεδόν με 34% από το τρίποντο, ποσοστό ικανοποιητικό για την θέση και το ύψος του.

Φέτος αποκτήθηκε από τον Πανελευσινιακό και πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν. Έχει 14,6 πόντους μέσο όρο και 9,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο αγωνιζόμενος για περισσότερα από 31 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Στο σύστημα αξιολόγησης δίνει στον Πανελευσινιακό κατά μέσο όρο 16,6 πόντους σε κάθε παιχνίδι και είναι ο παίκτης γύρω από τον οποίο κινείται όλη η ομάδα της Ελευσίνας.

Την περσινή χρονιά ο Φαγιέ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με αντίπαλο τον Άρη, όταν στον β’ γύρο ο Ίκαρος κέρδισε τους κίτρινους με σκορ 79-67. Ο Σενεγαλέζος είχε 17 πόντους, 15 ριμπάουντ και 3 κοψίματα σε 37 λεπτά συμμετοχής!

 

To Top