Στοπ στους απεριόριστους δανεισμούς παικτών από την FIFA

Κόκκινη κάρτα βγαίνει από το τσεπάκι της FIFA, αναφορικά με τους ανεξέλεγκτους δανεισμούς ποδοσφαιριστών σε ομάδες.

Η FIFA εντείνει τις προσπάθειες για περιορισμό του αριθμού των δανεικών που παραχωρούν οι ομάδες, επιχειρώντας να βάλει φρένο σε μία ποδοσφαιρική πρακτική που εξελίχθηκε σε μόδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που προέρχεται από την γερμανική εφημερίδα “Bild”, η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πρόκειται να υιοθετήσει σκληρά μέτρα, όσον αφορά την μέθοδο των ομάδων να παραχωρούν με τη μορφή δανεισμού παίκτες σε άλλους συλλόγους.

Η FIFA με προεξέχοντα τον Τζιάνι Ινφαντίνο, επιχειρεί να αυστηροποιήσει το πλαίσιο της ενοικίασης παικτών, τοποθετώντας φραγμούς στο μεταγραφικό “αλισβερίσι”.

Πιο συγκεκριμένα, ο 48χρονος ποδοσφαιρικός “πλανητάρχης” προσανατολίζεται στη λύση του περιορισμού σε 8 δανεικούς που έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει κάθε ομάδα, με τις Τσέλσι και Γιουβέντους να αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγή.

Οι “μπλε” του Λονδίνου έχουν διασκορπίσει 40 παίκτες αριστερά και δεξιά, ενώ μακρύς είναι και ο κατάλογος της “βέκια σινιόρα”, που νοικιάζει 26 άσους της σε διάφορες ομάδες.

Πάντως, ο εν λόγω περιορισμός αναμένεται να ισχύσει για παίκτες άνω των 21 ετών, καθώς οι μικρότερες ηλικίες εξαιρούνται.

To Top