Στους δρόμους οι αγρότες: Βγήκαν με τα τρακτέρ σε Επανομή -Μπλόκα σε Καρδίτσα, Λάρισα (video)

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στη Θεσσαλονίκη από νωρίς σήμερα.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, αγρότες από την Επανομή έφτασαν με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της περιοχής προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην αύξηση του κόστους παραγωγής των αγαθών τους.

Θα κατέβουν στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αγρότης Ιάσωνας Βογιατζής τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχει ανέβει το κόστος παραγωγής. Είναι δυσβάστακτα τα έξοδα, λιγότερα τα έσοδα. Η νέα ΚΑΠ που έχει σχεδιαστεί είναι ανεφάρμοστη για τα δεδομένα της Ελλάδας. Ζητάμε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, για να μπορούμε να ζήσουμε από την παραγωγή μας».

Παράλληλα αύριο Παρασκευή, ομάδα αγροτών από την Επανομή αναμένεται να πραγματοποιήσει πορεία με τρακτέρ έως τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Κινητοποιήσεις αγροτών στην Καρδίτσα
Παράλληλα από το απόγευμα της Τετάρτης είναι σε κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Καρδίτσα και τα Φάρσαλα. Στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα στην είσοδο και την έξοδο βρίσκονται παρατεταγμένα τρακτέρ.

Επιπλέον κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα οι αγρότες σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ειδικότερα, μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις οι αγρότες έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στα μπλόκα στην Καρδίτσα, ενώ θα επιχειρήσουν και πάλι να κλείσουν την Εθνική. Ήδη, από χθές διαμήνυαν πως από σήμερα θα υπάρξουν πιο δυνατά και ενεργά μπλόκα.

Αγροτικά μπλόκα στη Λάρισα

Στη Λάρισα προστέθηκαν σήμερα άλλα δύο μπλόκα, ένα στο Ζάρκο στον δρόμο Λάρισας -Τρικάλων και ένα στον δρόμο Λάρισας – Βόλου στην παλιά εθνική οδό στην περιοχή του Ριζόμυλου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ σήμερα αναμένεται να επιχειρήσουν να αποκλείσουν τον Ε65.

Λόγω των κινητοποιήσεων υπάρχουν τροποποιήσεις στην κυκλοφορία με άρση της εκτροπής στον κόμβο Ανάβρας και στον κόμβο προαστίου, ενώ θα συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση εισόδου και εξόδου στον κόμβο Καρδίτσας και από τις δύο πλευρές.

To Top