Στους «σκόρερ του αιώνα» ο Ρουίς, ισοβαθμεί με Τέβες και Τόρες λόγω… Άρη!

Δύο πρώην παίκτες του Άρη, ο Σεμπαστιάν Αμπρέου και ο Κάρλος Ρουίς, συμπεριλήφθηκαν από την IFFHS στο «τοπ 102» των κορυφαίων σκόρερ του πλανήτη, στους διεθνείς αγώνες του 21ου αιώνα. Χάρη στους «κίτρινους», μάλιστα, ο Ρουίς ισοβαθμεί με αστέρια όπως οι Τέβες, Αντεμπαγιόρ, Σουάρες και Τόρες!

Για να δημιουργηθεί η λίστα με τους καλύτερους «σκόρερ του αιώνα», την οποία ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας & Στατιστικής Ποδοσφαίρου, λήφθηκαν υπόψη τα γκολ όλων των παικτών σε επίσημους διεθνείς αγώνες (με εθνικές ομάδες και συλλόγους), από το 2001 μέχρι σήμερα.

Ο «Λόκο» Αμπρέου βρίσκεται στην 53η θέση του πίνακα με απολογισμό 46 γκολ (23 με την εθνική Ουρουγουάης, 23 σε επίπεδο συλλόγων), αλλά κανένα από αυτά δεν σημειώθηκε με τον Άρη, με τον οποίο δεν συμμετείχε σε επίσημους διεθνείς αγώνες.

Αντίθετα, η 65η θέση του Κάρλος Ρουίς με σύνολο 43 γκολ (37 με την εθνική Γουατεμάλας, 6 σε επίπεδο συλλόγων) έχει σε σημαντικό βαθμό… κίτρινο χρώμα: Ο «Πεσκαδίτο» είχε σκοράρει τρεις φορές στο περσινό Γιουρόπα Λιγκ, με δύο τέρματα εναντίον της Αούστρια στα προκριματικά και άλλο ένα κόντρα στη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία.

Αυτή η… βοήθεια του Άρη, μάλιστα, επιτρέπει στον Γουατεμαλτέκο φορ να βρίσκεται ατην ίδια θέση με ορισμένους σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως οι Κάρλος Τέβες, Φερνάντο Τόρες, Λουίς Σουάρες και Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, οι οποίοι επίσης μετρούν από 43 γκολ στο διεθνές στερέωμα, από το 2001 μέχρι σήμερα.

Επικεφαλής της σχετικής λίστας είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά με 92 γκολ (50 με την Ακτή Ελεφαντοστού, 42 με Μαρσέιγ και Τσέλσι), ενώ ακολουθούν ο Μίροσλαβ Κλόζε με 88 γκολ (63 με τη Γερμανία, 25 με Καϊζερσλάουτερν, Βέρντερ, Μπάγερν, Λάτσιο) και ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ με 87 (34 με την Ολλανδία, 53 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Αμβούργο).

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top