Στους 15 οι νεκροί από τη θεομηνία (video)

Στον 42χρονο πατέρα που είχε παρασυρθεί από ρέμα στην περιοχή του Βόλου ανήκει η σορός που εντοπίστηκε το μεσημέρι από χειριστή ιστιοπλοϊκού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Μικρά Τρικερίου, στον Παγασητικό Κόλπο.

Η σορός περισυνελλέγη από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου κλήθηκαν οι συγγενείς του άτυχου 42χρονου και τον αναγνώρισαν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Καραμανώλας παρασύρθηκε στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης την Τρίτη το πρωί, όταν ξέσπασε η μεγάλη νεροποντή και χάθηκε μπροστά από τα μάτια του 17χρονου γιου του, ο οποίος κατάφερε να σωθεί. Ο 42χρονος ήταν ο πρώτος που δηλώθηκε αγνοούμενος μετά το ξέσπασμα της θεομηνίας.

Άλλοι τρεις σοροί είχαν εντοπιστεί και αναγνωριστεί από το πρωί

Οι σοροί άλλων δύο αγνοουμένων εντοπίστηκαν νωρίτερα την Κυριακή στην «βυθισμένη» Μεταμόρφωση Καρδίτσας, ανεβάζοντας έτσι την μάυρη λίστα με τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στους 14.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρός και ένας 58χρονος αγνοούμενος από τον Αγιο Δημήτριο Καρδίτσας.

Οι σοροί ανήκουν σε μια ηλικιωμένη 85χρονη και τον 65χρονο γιος της, που είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι στην Μεταμόρφωση στις 9 Σεπτεμβρίου και βρέθηκαν σήμερα νεκροί μέσα στο σπίτι τους από κλιμάκιο του Λιμενικού.

Πλέον 3 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και η αγωνία για την τύχη τους μεγαλώνει, καθώς πολλά χωριά παραμένουν ακόμα πλημμυρισμένα και δύσκολα προσβάσιμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης ακόμα αγνοούνται:

1. Από 5-09-2023, ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη Βόλου
2. Από 7-09-2023 δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου

Το απόγευμα στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός
Εω τω μεταξύ, τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας επισκέπτεται ξανά σήμερα, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να φτάσει στην περιοχή της Θεσσαλίας το απόγευμα.

Στις 19.00 θα κάνει δηλώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

To Top