Στους «16» μέσω… Σάλτσμπουργκ η Ατλέτικο Μαδρίτης! (videos)

Πήρε τη νίκη-πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Champions League η Ατλέτικο, με 2-0 μέσα στο Σάλτσμπουργκ. «Αυλαία» στους ομίλους με νίκη και για την Μπάγερν.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κέρδισε με 2-0 την Ζάλτσμπουργκ στον «τελικό» της Αυστρίας κι εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του φετινού Champions League, ούσα δεύτερη από τον 1ο όμιλο!

Οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο νίκη και αυτό φάνηκε από την προσέγγισή τους, καθώς μπήκαν δυνατά κι έχασαν όχι μία αλλά τρεις καλές φάσεις για να προηγηθούν.

Ωστόσο, Κόιτα στο 15’ και Σομπλοσλάι «στο καπάκι» είδαν τον Όμπλακ να τους λέει «όχι», ενώ στο 17ο λεπτό ο Εμβεπού αστόχησε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σομποσλάι…

Κόντρα στην ροή του αγώνα, δε, μετά από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Καράσκο, ο Ερμόσο πετάχτηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά στην απέναντι γωνία, πέτυχε το… πολυπόθητο 0-1 σκοράροντας για πρώτη φορά στην καριέρα του για τους «ροχιμπλάνκος», στο 39’!

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με την Ζάλτσμπουργκ να χάνει την πρώτη ευκαιρία να ισοφαρίσει μόλις στο 47’, με τον Κρίστενσεν να σουτάρει άστοχα. Ενώ το ίδιο συνέβη και με την προσπάθεια του Σομποσλάι, δύο λεπτά μετά, που πέρασε… χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Όμπλακ…

Οι Αυστριακοί ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Σομποσλάι στο 60ο λεπτό, το VAR δεν είδε παράβαση, ενώ ακολούθησαν οι χαμένες ευκαιρίες των Μπερίσα, Ραμάλο και το σουτ του Εμβεπού που σταμάτησε στο δοκάρι, στο 77’.

Για να έρθει, περίπου… μοιραία, το 0-2 για λογαριασμό της Ατλέτικο, με τον Καράσκο να «σφραγίζει» τη νίκη της ομάδας του, τέσσερα λεπτά πριν την λήξη και να στέλνει τον αντίπαλό του οριστικά στους «32» του φετινού Europa League!

Στο έτερο ματς του γκρουπ, η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 2-0 την Λοκομοτίβ Μόσχας, με την πρώτη να διευρύνει το αήττητο εντός έδρας σερί της σε 21 παιχνίδια -τα… 19 νικηφόρα- για την φάση των ομίλων του Champions League και την δεύτερη να μένει πλέον εκτός Ευρώπης για τη συνέχεια.

Η πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των Βαυαρών στα αντίπαλα καρέ καταγράφηκε στο ημίωρο, με το σουτ του Ντούγκλας Κόστα ωστόσο να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκιλέρμε.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρίμπους «μπλόκαρε» δίκην… τερματοφύλακα μια ακόμα προσπάθεια του Ντούγκλας Κόστα, για να έρθει η πρώτη τελική από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Νόιερ να διώχνει με γροθιές το σουτ του Ρίμπους. Ενώ η τελευταία φάση άνηκε στον Μίλερ, που δεν μπόρεσε ωστόσο να ανοίξει το σκορ από την σέντρα του Ντέιβις από αριστερά…

Η Μπάγερν μπήκε πιο… ζωηρά στο δεύτερο 45λεπτο και είχε πρώτη την καλύτερη ευκαιρία για γκολ, με την κεφαλιά του Ζίλε στο 50ο λεπτό, από το κόρνερ του Γκνάμπρι -που μπήκε αλλαγή στην ανάπαυλα κι έκανε την διαφορά- από αριστερά και τον Γκιλιέρμε να αποκρούει!

Ίδια κατάληξη και στην φάση του 53’, από την «τακουνιά» του Τσούπο-Μοτίν, ενώ ο Γκνάμπρι έχασε διπλή ευκαιρία, τέσσερα λεπτά μετά.

Τελικά, η… τάξη αποκαταστάθηκε λίγο μετά την μια ώρα παιχνιδιού, από το κόρνερ-ασίστ του Ντούγκλας Κόστα από αριστερά και την κεφαλιά-γκολ του Ζίλε, για το 1-0 υπέρ των πρωταθλητών Ευρώπης!

Ενώ μπαίνοντας στην… τελική ευθεία της αναμέτρησης η Λοκομοτόβ απείλησε με τους Ιόνοφ και Μίραντσουκ, χωρίς επιτυχία, προτού ο Τσούπο-Μοτίν πετύχει το πρώτο του τέρμα στην κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση με την φανέλα της Μπάγερν, «γράφοντας» το τελικό 2-0, από ασίστ του Γκνάμπρι…

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

Ζάλτσμπουργκ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2 (39’ Ερμόσο, 86’ Καράσκο)

Μπάγερν Μονάχου-Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0 (63’ Ζίλε, 80’ Τσούπο-Μοτίν)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

1. Μπάγερν Μονάχου (18-5) 16

2. Ατλέτικο Μαδρίτης (7-8) 9

3. Ζάλτσμπουργκ (10-17) 4

4. Λοκομοτίβ Μόσχας (5-10) 3

To Top