ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στους 37 οι νεκροί από το μακελειό στην Άγκυρα!

Νέο αιματοκύλισμα στην Τουρκία, με ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Αγκυρας, χθες το απόγευμα, να οδηγεί στον θάνατο 37 άτομα. Ακόμη 125 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 15 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. 

Η έκρηξη προκλήθηκε από την ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην περιοχή Κιζιλάι, όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια, κοντά στο Πάρκο Γκιουβέν, δίπλα σε μεταφορικό κόμβο της τουρκικής πρωτεύουσας. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δείχνουν το ΡΚΚ πίσω από την νέα αυτή επίθεση.

Η στιγμή της έκρηξης 

Η έκρηξη στο κέντρο της Αγκυρας φαίνεται ότι προκλήθηκε από την ανατίναξη αυτοκινήτου κοντά σε στάση λεωοφορείου, μεταδίδει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT.

da2_3

Νωρίτερα το TRT είχε μεταδώσει ότι η έκρηξη σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση αυτοκινήτου με λεωφορείο. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, πυρά ακούστηκαν μετά την έκρηξη, ενώ ασθενοφόρα έχουν σπεύσει επί τόπου. Τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι υπάρχουν πολλά απανθρακωμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Κιζιλάι.

Η επίσημη ενημέρωση

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι νεκροί από την επίθεση φτάνουν τους 37 ενώ οι τραυματίες είναι 75. Η επίθεση σημειώθηκε όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από στάση λεωφορείου, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό αν μέσα σε αυτό υπήρχαν άνθρωποι.

Όσον αφορά στους τραυματίες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 15 από αυτούς ειναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση στην Αγκυρα πραγματοποιήθηκε από κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top