Στους 80 ο αριθμό των νεκρών από τις φωτιές, 70 εξακολουθούν να νοσηλεύονται

Στους 80 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών όπως έγινε γνωστό από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας καθώς πριν λίγη ώρα κατέληξε 84χρονος εγκαυματίας που νοσηλεύονταν στο Θριάσειο Νοσοκομείο Ελευσίνας. 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι τριψήφιος.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι διαπιστωμένοι αγνοούμενοι είναι 25.

Εκατόν τριάντα άνδρες του στρατού και της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Η Πυροσβεστική εξακολουθεί να κάνει έκκληση στους συγγενείς και οικείους των αγνοουμένων, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

Οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι τραυματίες είναι 187, εκ των οποίων οι 23 παιδιά. 70 ενήλικες παραμένουν σε νοσηλεία, εκ των οποίων οι 10 είναι διασωληνωμένοι.

Έντεκα παιδιά παραμένουν για νοσηλεία στο Παίδων. Τα περισσότερα από αυτά θα πάρουν εξιτήριο σήμερα. «Οι δέκα άνθρωποι που παραμένουν διασωληνωμένοι είναι εγκαυματίες οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί» είπε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του ΕΚΕΠΥ.

Ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς σημείωσε ότι τώρα υπάρχει ανάγκη από εθελοντές που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης, από καθαριστές μέχρι μηχανικούς. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για αίμα, κάτι το οποίο είπε νωρίτερα και ο κ Παπαευσταθίου.

Πηγή: skai.gr

To Top