Στους 92 οι νεκροί, 24 αγνοούμενοι και 43 τραυματίες

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στους 92 νεκρούς έχει ανέλθει ο συνολικός αριθμός της τραγωδίας στην ανατολική Αττική.

Από τα 92 θύματα -μετά και τον εντοπισμό ενός ακόμη θύματος στον βυθό στο Κόκκινο Λιμανάκι- έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση των 59, με ακόμα 24 ανθρώπους να παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ οι σοροί οι οποίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα ανέρχονται στις 28.

Σε αυτό το σημείο, πάντως, να επισημανθεί ότι είναι πιθανό αρκετοί από τους 25 αγνοούμενους να έχουν εντοπιστεί νεκροί κι οι σοροί τους να έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών, χωρίς όμως προς το παρόν να έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση κι αναγνώρισή τους.

Επιπλέον, 43 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας (κυρίως στον Ευαγγελισμό και δευτερευόντως στο ΚΑΤ), ενώ 10 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρότερη κατάσταση, παραμένοντας στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των ιδρυμάτων.

Τέλος, μόνο ένα ανήλικο παιδί βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

ΣΤΟ 50% ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

Εκτός από τα περίπου 12.600 στρέμματα που έγιναν στάχτη από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από Νέο Βουτζά, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση κι η καταγραφή των υλικών ζημιών σε κατοικίς κι αυτοκίνητα που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά.

Υπάλληλοι και συνεργεία του υπουργείου Υποδομών, των Δήμων αλλά και τις Περιφέρειας υπολογίζουν σε περίπου 1.800 τα σπίτια και τους επαγγελματικούς χώρους που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά ή υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές στους τρεις δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές (Πικερμίου – Ραφήνας, Μαραθώνα, Μεγαρέων), αριθμός που αντοστοιχεί στο 50% του συνόλου των οικημάτων που ελέγχθησαν από τα συνεργεία καταγραφής.

To Top