ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο ίδιο έργο θεατής… Πέταξε τζάμπα βαθμούς στις Σέρρες (1-1)

Ο Άρης πέταξε βαθμούς απέναντι στον Πανσερραϊκό καθώς τη γκολάρα του Μορόν από το 52΄ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι στο 95′ με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα για την 21η αγωνιστική της Superleague. 

Ο Άρης έβγαλε τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια και δέχθηκε την ισοφάριση σ’ ένα σημείο όπου οι Πανσερραϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει, αλλά μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή για να χάσει δύο πολύτιμους βαθμούς.

ΜΕ ΒΕΛΕΘ ΚΑΙ ΜΟΡΟΝ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Άκης Μάντζιος επιστράτευσε τα βασικά όπλα του για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό καθώς στις αρχικές επιλογές του ήταν και ο Λορέν Μορόν.

Ο Ισπανός επιθετικός δεν αγωνίστηκε στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου όμως επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης έχοντας δίπλα του τους Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο.

Στο 4-3-3 που επέλεξε ο Άκης Μάντζιος, ο Φραν Βέλεθ ήταν ο παρτενέρ του Γιάκουμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας με τους Οντουμπάτζο-Μοντόγια στα άκρα. Βερστράτε, Τζούρασεκ και Νταρίντα συνέθεσαν την τριάδα στον άξονα ενώ και ο Χουλιάν Κουέστα επέστρεψε κάτω από την εστία.

ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις για κάποια από τις δύο ομάδες, με τον Άρη να έχει την κατοχή και τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να γίνει απειλητικός με αντεπιθέσεις.

Οι πρώτες καλές στιγμές ανήκαν στον Άρη με σουτ των Σουλεϊμάνοφ και Μορόν χωρίς όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Χόβαν.

Στο 12, ο Κούεστα απέκρουσε σταθερά μια κεφαλιά του Μπετανκόρ στην περιοχή, ενώ στο 23 ο Σουλεϊμάνοφ όπλισε έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε δίπλα από την εστία.

Στο 28΄  Ο Οντουμπάτζιο έκανε το γύρισμα της μπάλας, ο Σουλεϊμάνοφ έκανε το πλασέ από κοντά, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και παρότι στρώθηκε στον Νταρίντα, εκείνος αιφνιδιάστηκε και η μπάλα πήγε στον Χόβαν.

Τελευταία ευκαιρία για τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο αυτή στο 36′. Ωραία εκτέλεση του Σουλεϊμάνοφ, ο Χόβαν απέκρουσε με τις γροθιές και στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Μοντόγια πήγε τελείως άουτ.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΟΡΟΝ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΚΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μορόν έδειξε για ακόμη μια φορά την κλάση του πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ και πανηγυρίζοντας σηκώνοντας την φανέλα του Άλκη με το νούμερο 19.

Συγκεκριμένα, στο 52′ ο Μορόν παρότι είχε κλειστεί από τον Στάικο, τον έβαλε στην πλάτη, γύρισε με βλέμμα στην περιοχή και με ένα εντυπωσιακό σουτ νίκησε τον Χόβαν για το 0-1!

ΠΑΡΩΝ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Στο 60 ο Πανσερραϊκός είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει όμως ο Κουέστα φώναξε παρών. Ο Μπετανκόρ πήρε την μπάλα στην περιοχή, την έφερε μπροστά του αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα του Άρη.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Το παιχνίδι στη συνέχεια δεν έβγαλε μεγάλες φάσεις, ο ρυθμός έπεσε, η ένταση ανέβηκε, με τον Άρη εκεί που έδειχναν όλα πως θα φύγει με το τρίποντο της νίκης τελικά να ισοφαρίζεται στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Άλεξιτς που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι να νικάει τον Μοντόγια στον αέρα και με ωραία κεφαλιά να νικάει τον ανίκητο ως τότε Κουέστα για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Πηλέας (72′ Οικονόμου), Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης (94′ Γούλερι), Στάικος (72′ Σοφιανός), Ουεντραόγκο, Ντανκερλούι, Τομάς (79′ Άλεξιτς), Ουάρντα, Μπετανκόρ.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Βέλεθ (82′ Ζαμόρα), Μπράμπετς, Mοντόγια, Βερστράτε, Νταρίντα, Τζούρασεκ (82′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (82′ Ρόουζ), Μορόν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

ΒΟΗΘΟΙ
Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

ΤΕΤΑΡΤΟΣ
Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
AVAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

To Top