ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο ίδιο (κακό) έργο θεατές! Ο Άρης έχασε τις ευκαιρίες, δεν βρήκε δίχτυα και νέα απώλεια κόντρα στον ΠΑΣ

Στο ίδιο (κακό) έργο θεατές! Ο Άρης έχασε τις ευκαιρίες, δεν βρήκε δίχτυα και νέα απώλεια κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, μένοντας στο 0-0 στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

Ο  Άρης ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι… μπερδεμένος, έδειξε να μην έχει αρχή και τέλος και το… πείραμα του Μπούργος στο ξεκίνημα του αγώνα με το 3-4-3 δεν του βγήκε. Αποτέλεσμα; Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Άρης είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, έμεινε στο μηδέν και επί της ουσίας έχασε την χρυσή ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη…

Χωρίς νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές στα φετινά πλέι οφ έμεινε ο Άρης, καθώς η ομάδα του Χέρμαν Μπούργος έμεινε στο 0-0 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αποτυγχάνοντας παράλληλα να επικρατήσει των Ηπειρωτών στην τρίτη της απόπειρα μετά από δυο ήττες και χωρίς να καταφέρει να πετύχει γκολ μετά από τρία ματς.

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Χερμάν Μπούργος… αιφνιδίασε σε σύστημα και πρόσωπα. Ο Αργεντίνος τεχνικός επέλεξε 3-4-3 και νέα πρόσωπα τους Εμπακατά, Μπεναλουάν. Ετσι οι κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν με τους Μπεναλουάν Φαμπιάνο και Μπράμπετς στη τριάδα της άμυνας, μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα. Εμπακατά και Γκάνεα ήταν οι δύο φουλ μπακ. Σάσα, Ματίγια στον άξονα. Ιτούρμπε-Εντιαγέ ήταν στις… πτέρυγες και ο Καμαρά στην κορυφή.

ΚΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Άρης είχε ένα κακό πρώτο μέρος. Η νέα διάταξη “χρειάστηκε” ένα διάστημα προσαρμογής, κάτι που… βόλεψε στους παίκτες του Ηρακλή Μεταξά ώστε να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και ουσιαστικά να… κοιμίσουν τον Άρη. Πολύ εύκολα οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τους παίκτες του Άρη πολύ μακριά από την περιοχή τους και είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη στιγμή των κιτρινόμαυρων ήταν ένα μακρινό σουτ του Σάσα στο 17’, με τον Λοντίγκιν να απομακρύνει σε κόρνερ.

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ

Στο δεύτερο μέρος η διάθεση και η θέληση των παικτών του Μπούργος ήταν σαφώς σε ανώτερα επίπεδα, είχαν περισσότερη ενέργεια. Από πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος, ο Άρης κατάφερε να δημιουργεί και ευκαιρίες με τον Γκάνεα στο 51’ να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού από ωραία πάσα του Καμαρά.

ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΕ 4-4-2

Ο Χερμάν Μπούργος αποφάσισε να ρίξει πιο… επιθετικά χαρτιά στο παιχνίδι, βάζοντας τον Μπερτόγλιο αντί του Μπεναλουάν, αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο στο 56’ τον σχηματισμό του σε 4-4-2 (Μπερτόγλιο στο πλάι του Καμαρά). Παρά την πίεση που πράγματι ασκούσε ο Άρης, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπέπεσε σε σημαντικά λάθη. Συγκεκριμένα, στο 74’ ο Καμαρά ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Λοντίγκιν, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθειά του στο 83’.

Το παιχνίδι κύλησε, ο Άρης σπατάλησε την ευκαιρία, πέταξε στα… σκουπίδια δυο πολύτιμους βαθμούς και έβαλε στον εαυτό του δύσκολα για τη συνέχεια!

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα,  Φαμπιάνο, Μπεναλουάν (56′ Μπερτόγλιο), Μπράμπετς, Εμπακατά (80′ Σούντγκρεν), Σάσα (46′ Ντουκουρέ), Ματίγια, Γκάνεα, Εντιαγέ (46′ Μαντσίνι), Ιτούρμπε (46′ Γκαρσία), Καμαρά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Ποζνάσκι, Καραχιάλος, Ντομίνγκεθ (73′ Nτομίνγκεθ), Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ (83′ Λιάσος), Περέα (90’+2′ Μέντες).

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου
Α’ βοηθός: Κούλα Χασάν
Β΄βοηθός: Ιορδάνης Απτόσογλου
4ος: Δημήτρης Καραντώνης
VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής

 

To Top